ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα ύστερα από δημοσιεύμα για τον Αντρίκο

Έρευνα ύστερα από δημοσιεύμα για τον Αντρίκο
Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας...

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «CDS και Παπανδρέου» και υπότιτλο «Σε εταιρεία που διαχειρίζεται κεφάλαια κατά της Ελλάδας ο αδερφός του Πρωθυπουργού».

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα ο Αντρίκος Παπανδρέου εμφανίζεται ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού επενδυτικής εταιρείας που διαχειρίζεται πάνω από 8 δισ. ευρώ και πελάτες της έχει θεσμικούς αλλά και πλούσιες οικογένειες.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα η εν λόγω εταιρεία «αυτοσυστήνεται ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στις δραστηριότητες των Hedge Funds και του Private Equity με γραφεία στη Γενεύη, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στη Σιγκαπούρη και στα Channel Islands».

Με αφορμή το δημοσίευμα αυτό οι εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι ανέλαβαν επίσημα από σήμερα καθήκοντα στο νεοσύστατο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών διέταξαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών της εφημερίδας.