ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνική ξεφτίλα: Ο Τσίπρας διατηρεί τον Μουζάλα στη θέση του!

Εθνική ξεφτίλα: Ο Τσίπρας διατηρεί τον Μουζάλα στη θέση του!

Εξακολουθεί να καλύπτει τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο πρωθυπουργός, παρά την οργή Καμμένου και σύσσωμου του ελληνικού λαού - Μετά τη Σύνοδο Κορυφής οι όποιες αποφάσεις για το θέμα, ανέφερε η Γεροβασίλη!

Στην παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα επέμεινε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου, μετά τη δίωρη συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος δήλωσε σε έντονο ύφος: «Η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, αλλά δεν έχει την εμπιστοσύνη μας ο κ. Μουζάλας».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε ότι οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση είναι «ξεκάθαρες».

O κ. Καμμένος, αφού σημείωσε πως ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας θα περιμένει τη λήξη της Συνόδου υπουργών σε λίγη ώρα και την επιστροφή του κ. Μουζάλα, για να ληφθούν αποφάσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα Μουζάλα θα ληφθούν μετά την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Η Όλγα Γεροβασίλη δεν επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο κ. Μουζάλας έχει υποβάλει την παραίτησή του, παρά την έντονη φημολογία ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Το μείζον ενδοκυβερνητικό θέμα ξεκίνησε με την απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

H δήλωση του κ. Μουζάλα εξέθεσε ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και άφησε έκθετο προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, αφού όπως φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το προσφυγικό πρόβλημα, ούτε βεβαίως και τις ιδεοληψίες ορισμένων εκ των υπουργών της.

Η εικόνα που παρουσιάζει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό το Μέγαρο Μαξίμου ξεπερνά τα όρια της ιλαροτραγωδίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του κυβερνητικού του εταίρου και παρά την οργή του ελληνικού λαού για τις δηλώσεις Μουζάλα, εξακολουθεί να καλύπτει τον μέχρι σήμερα υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής.

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση εκτός από πολιτικά ανίκανη, είναι και εθνικά επικίνδυνη, αφού όλο αυτό το φιάσκο θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της χώρας μας ως βασικό επιχείρημα στις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας, αλλά και από τους υπόλοιπους Ευρωπαίου ηγέτες που παρακολουθούν μια κυβέρνηση να παραπαίει, μέσα σε κλίμα πολιτικής αστάθειας και ασυνεννοησίας.

Σχετικές ειδήσεις