Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ζητώ άμεσα την παραίτηση Μουζάλα - Δεν έχει την εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ

Newsbomb

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ότι επιμένει στην παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα και πως τόνισε στον πρωθυπουργό ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν χαίρει της εμπιστοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι συζητήσαν με τον πρωθυπουργό εν όψει της αυριανής Συνόδου για το μεταναστευτικό και ότι τέθηκε και το θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Μουζάλα.

«Του εξήγησα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμμένουμε στη θέση μας, ζητώ την παραίτηση του κ. Μουζάλα, ο οποίος μπορεί να προέβη -όπως ο ίδιος λέει ζητώντας "συγγνώμη"- σε λεκτικό ατόπημα, αλλά παραυτά το θέμα είναι για εμάς πάρα πολύ σοβαρό και περιμένουμε τουλάχιστον από ευθιξία να υποβάλει την παραίτηση του άμεσα», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός είπε ότι κατανοεί τις θέσεις τις οποίες του εκφράσαμε, όπως και την ιδιαίτερη ευαισθησία του ελληνικού λαού, και βεβαίως η θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη ότι ακολουθεί την απόφαση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιμένοντας βέβαια ότι ο κ. Μουζάλας με κανέναν τρόπο δεν ήθελε να θέσει τέτοιο θέμα».

«Θα περιμένει ο πρωθυπουργός τη λήξη της Συνόδου υπουργών και την επιστροφή του κ. Μουζάλα για να ληφθούν οι αποφάσεις», σημείωσε ο κ. Καμμένος και τόνισε: «Ξεκαθαρίζω πάντως ότι οι ΑΝΕΛ επιμένουμε ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη της ΚΟ των ΑΝΕΛ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση. Οφείλει να παραιτηθεί άμεσα».

Σε ερωτήματα για το εάν θα φύγουν από την κυβέρνηση αν δεν παραιτηθεί και για το εάν θα κλονιστεί η σχέση με τον κ. Τσίπρα είπε ότι «οι σχέσεις μας με τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρες, όπως ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν έχει την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μουζάλας».