ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Μουζάλα: Μένει μέχρι να φύγει...

Τσίπρας για Μουζάλα: Μένει μέχρι να φύγει...

Τριγμοί στην κυβερνητική σταθερότητα μετά το... λάθος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής - Εξακολουθεί να τον καλύπτει ο πρωθυπουργός, παρά την οργή Καμμένου και σύσσωμου του ελληνικού λαού - Μετά τη Σύνοδο Κορυφής οι όποιες αποφάσεις για το θέμα, ανέφερε η Γεροβασίλη!

«Καταιγίδα» και μάλιστα ισχυρή ξέσπασε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, από το σοβαρότατο διπλωματικό "φάουλ" του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να... μαζέψει τα ασυμάζευτα, αφού ο κυβερνητικός του εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος απαίτησε την παραίτηση του κ. Μουζάλα, ενώ και η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταδικάζει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου επέμεινε ότι ο κ. Μουζάλας πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση.

Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου, μετά τη δίωρη συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος δήλωσε σε έντονο ύφος: «Η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, αλλά δεν έχει την εμπιστοσύνη μας ο κ. Μουζάλας».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε ότι οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση είναι «ξεκάθαρες».

O κ. Καμμένος, αφού σημείωσε πως ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας θα περιμένει τη λήξη της Συνόδου υπουργών σε λίγη ώρα και την επιστροφή του κ. Μουζάλα, για να ληφθούν αποφάσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα Μουζάλα θα ληφθούν μετά την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Η Όλγα Γεροβασίλη δεν επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο κ. Μουζάλας έχει υποβάλει την παραίτησή του, παρά την έντονη φημολογία ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Ουσιαστικά, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ευελπιστώντας ότι οι αποφάσεις της Συνόδου θα καταστήσουν το θέμα Μουζάλα δευτερεύον και θα ξεχαστεί. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός στηρίζει τον υπουργό του και θέλει πάση θυσία να τον κρατήσει. Στο πλαίσιο αυτό, μετά το πέρας της Συνόδου, ο κ. Τσίπρας θα επικαλεστεί την κρισιμότητα των στιγμών, θα τονίσει το «σπουδαίο» έργο του κ. Μουζάλα στο προσφυγικό ζήτημα και θα ξεκαθαρίσει πως ενώ αντιλαμβάνεται τις ενστάσεις του κυβερνητικού του εταίρου, δεν μπορεί σε αυτό το χρονικό σημείο να κάνει δεκτή την παραίτηση του υπουργού που χειρίζεται το προσφυγικό.

Εικόνα διάλυσης...

Το μείζον ενδοκυβερνητικό θέμα ξεκίνησε με την απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

H δήλωση του κ. Μουζάλα εξέθεσε ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και άφησε έκθετο προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, αφού όπως φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το προσφυγικό πρόβλημα, ούτε βεβαίως και τις ιδεοληψίες ορισμένων εκ των υπουργών της.

Η εικόνα που παρουσιάζει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό το Μέγαρο Μαξίμου ξεπερνά τα όρια της ιλαροτραγωδίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του κυβερνητικού του εταίρου και παρά την οργή του ελληνικού λαού για τις δηλώσεις Μουζάλα, εξακολουθεί να καλύπτει τον μέχρι σήμερα υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής.

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση εκτός από πολιτικά ανίκανη, είναι και εθνικά επικίνδυνη, αφού όλο αυτό το φιάσκο θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της χώρας μας ως βασικό επιχείρημα στις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας, αλλά και από τους υπόλοιπους Ευρωπαίου ηγέτες που παρακολουθούν μια κυβέρνηση να παραπαίει, μέσα σε κλίμα πολιτικής αστάθειας και ασυνεννοησίας.

Σχετικές ειδήσεις