ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «μάζεψε» ο Κατρούγκαλος για το ΕΚΑΣ: Κανείς δεν θα επιστρέψει τα χρήματα

Τα «μάζεψε» ο Κατρούγκαλος για το ΕΚΑΣ: Κανείς δεν θα επιστρέψει τα χρήματα

Μετά το σάλο που προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων του ΕΚΑΣ από εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλοςεπανέλαβε σήμερα, Δευτέρα (23/05/2016) πως «κανείς δεν πρόκειται να επιστρέψει χρήματα».

«Θα φέρουμε τροπολογία, για να μην ζητηθεί πίσω το ΕΚΑΣ. Θα γίνει νόμος του κράτους», είπε ο Γ. Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ είναι πάγια θέση των δανειστών και ότι είχε προαναγγελθεί στο mail Χαρδούβελη. «Είναι ένα κακό πράγμα, που δεν μπορέσαμε να το αποφύγουμε. Προσπαθήσαμε να το αντικαταστήσουμε με άλλα μέτρα, με καλύτερη μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, όπως είναι η εθνική σύνταξη με υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης και το εγγυημένο εισόδημα αλληλεγγύης», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

«Το ΕΚΑΣ ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό ταμείο, που θα υποκαθιστά τα άσχημα πράγματα, που θα συμβούν από ορισμένα μέτρα», υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος, ενώ προανήγγειλε ότι σήμερα θα εκδοθεί η εγκύκλιος για τα κριτήρια του ΕΚΑΣ, διευκρινίζοντας ότι τα κριτήρια θα είναι με τα εισοδήματα του 2015.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εργασίας είχε κάνει στροφή 180 μοιρών για το θέμα του ΕΚΑΣ, ήδη από το πρωί της Κυριακής (23/05/2016), με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σχετικές ειδήσεις