ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βράζει» το ΠΑΣΟΚ για τον Κουτμερίδη

«Βράζει» το ΠΑΣΟΚ για τον Κουτμερίδη
Οργισμένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου για τον βουλευτή του κ. Στάθη Κουτμερίδη...

Οργισμένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου για τον βουλευτή του κ. Στάθη Κουτμερίδη χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί επιτακτικά θέμα παραίτησής του.

Το γεγονός ότι ο Σερραίος βουλευτής έχει εμπλακεί στην υπόθεση με την ίδρυση ΜΚΟ η οποία θα αναλάμβανε να προσλάβει εργαζομένους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για την κοινωφελή εργασία και με τον τρόπο αυτό έχει δώσει το δικαίωμα στην ΝΔ να μιλά για «πράσινο μηχανισμό» που θα βολέψει τα «δικά τους παιδιά», έχει εξοργίσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Κυρίως γιατί ένας δικός τους βουλευτής απειλεί να «ακυρώσει» ηθικά ένα πρόγραμμα με το οποίο η κυβέρνηση υπολογίζει να αντιμετωπίσει την ανεργία και να σουλουπώσει το κοινωνικό της προφίλ και επιπροσθέτως γιατί επιχειρούσε να πείσει πως θα υπάρχει διαφάνεια στις προσλήψεις. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και το ελληνικό δημόσιο πρόγραμμα για κοινωφελή εργασία, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στην πρώτη του φάση αφορά σε 55.000 νέες θέσεις εργασίας αποκλειστικά για άνεργους.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 280.000.000 ευρώ και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι οι προσλήψεις θα γίνονται από τοπικούς φορείς Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα ενώ οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα τοποθετούνται σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας.

Πέραν όμως του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, η οργή ξεχειλίζει και από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με αρκετούς βουλευτές να ζητούν επιτακτικά την παραίτηση του κ. Κουτμερίδη συμπληρώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να απολογούνται για τις δικές του πράξεις. Πάντως, ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Εξαρχος, ζήτησε από την πρώτη στιγμή εξηγήσεις από τον βουλευτή επισημαίνοντάς του να κρατήσει αποστάσεις από την συγκεκριμένη ΜΚΟ και από εκεί και πέρα «το τι θα κάνεις είναι δικό σου θέμα».