ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια προς ψήφιση η κατασκευή τεμένους

Στην Ολομέλεια προς ψήφιση η κατασκευή τεμένους

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το «Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης - Διατάξεις για το νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό των κλάδων προμήθειας και διανομής στην αγορά του φυσικού αερίου», περιέχεται και η διάταξη για την επίσπευση της κατασκευής τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού.

Το νομοσχέδιο έρχεται προς ψήφιση σήμερα, Πέμπτη (04/08/2016), στην Ολομέλεια της Βουλής. Πρόκειται για ένα θέμα που έχει δημιουργήσει ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς διαφωνούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Λαζαρίδης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τη διάταξη στην Ολομέλεια, όπως είχε κάνει και στην προηγούμενη νομοθετική απόπειρα.

Υπέρ της διάταξης στην Επιτροπή ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε ότι ψηφίζει με επιφύλαξη. Απούσες από τη συνεδρίαση ήταν η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.

Σχετικές ειδήσεις