Τι συζήτησαν Τσίπρας – Αναστασιάδης στο Μαξίμου

Newsbomb

Τι συζήτησαν Τσίπρας – Αναστασιάδης στο Μαξίμου

Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη υποδέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο ηγέτες παρακάθισαν σε δείπνο κατά την διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις και η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας, καθώς και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ισπανίας.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα σήμερα, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πως οι μεσογειακές χώρες που συμμετέχουν στη σύνοδο έχουν κοινό ενδιαφέρον να συνεργασθούν, προκειμένου να προωθήσουν κοινές πρωτοβουλίες και προτεραιότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ειδικότερα στον τομέα της Ασφάλειας, τονίζονταν, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα του "να αποτελέσει προτεραιότητα της Ε.Ε. ο τερματισμός της κατοχής στην Κύπρο και η υποστήριξη των διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη, βιώσιμη και συνολική λύση βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτος - μέλος της Ε.Ε".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved