ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τσακαλώτος πάει... πίσω τον ανασχηματισμό!

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τσακαλώτος πάει... πίσω τον ανασχηματισμό!

Ανασχηματισμός | Ειδήσεις: Κι ενώ όλοι περιμένουν ο Αλέξης Τσίπρας να ανακατέψει την τράπουλα, αμέσως μετά το κλείσιμο της2ης αξιολόγησης, οι αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι έχουμε ραγδαίες ανατροπές...

Όπως όλα δείχνουν, ο άνθρωπος - κλειδί για το timing της διενέργειας του ανασχηματισμού θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν στα... μαχαίρια με τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα φαίνεται ότι αλλάζει στάση 180 μοίρες.

Όπως εδώ και καιρό έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr., ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την πρόθεση του να αποχωρήσει απ’ το υπουργείο (ίσως και απ’ την κυβέρνηση) μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την ψήφιση των μέτρων που φέρνει η αξιολόγηση.

Τότε ο Αλ. Τσίπρας του είχε πει, ότι δεν έχει αντίρρηση και να ξαναδούν το όλο θέμα μόλις ολοκληρωθούν η αξιολόγηση και η ψήφιση των μέτρων.

Εκείνη την περίοδο η αλήθεια είναι, πως οι μεταξύ τους σχέσεις χωρίς να έχουν διαρραγεί, ωστόσο περνούσαν κρίση.

Συνεπώς βόλευε και τους δύο μια αποχώρηση Τσακαλώτου απ’ την κυβέρνηση, αν και ο Αλ. Τσίπρας είχε το φόβο ότι ο υπουργός Οικονομικών μετά απ’ αυτό θα λειτουργούσε ως εν δυνάμει ηγέτης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Φυσικά μια αποχώρηση Τσακαλώτου απ’ το υπουργείο Οικονομικών θα άνοιγε την πόρτα για ένα ευρύτερο ανασχηματισμό, πολύ περισσότερο που η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα απομάκρυνε ντε φάκτο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο και ενώ όλα οδεύουν προς το κλείσιμο της αξιολόγησης, τα δεδομένα ως προς τις προθέσεις Τσακαλώτου έχουν μεταβληθεί, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες μας.
Συγκεκριμένα στενός συνεργάτης του τόνιζε στο Newsbomb.gr, πως πλέον ο υπουργός το ξανασκέφτεται και δεν είναι βέβαιο ότι θα επιμείνει στη θέση περί αποχώρησης απ’ το υπουργείο.

Σχετικές ειδήσεις