Παπαδημούλης: Στόχος είναι αυτή η ΔΕΘ να είναι η τελευταία με μνημόνια

Παπαδημούλης: Στόχος είναι αυτή η ΔΕΘ να είναι η τελευταία με μνημόνια

«Καιρός είναι να αρχίσουμε να συζητάμε πως θέλουμε την αντιμνημονιακή Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει «τα βήματα που θα εγγυηθούν ώστε αυτή η ΔΕΘ να είναι η τελευταία που θα βρει τη χώρα με μνημόνια» και να τεθεί το χρονοδιάγραμμα εξόδου της χώρας από αυτά ως τον Αύγουστο του 2018.

Ως προτεραιότητες για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ο κ. Παπαδημούλης περιέγραψε ότι είναι «να κλείσει γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις η γ’ αξιολόγηση, να πετύχει η επίσκεψη Μακρόν που θα βοηθήσει την Ελλάδα» και η επιτάχυνση των επενδύσεων. Όπως είπε «η κυβέρνηση θέλει τις επενδύσεις και έχει καταφέρει μια σημαντική αύξησή τους. Μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Αναφορικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και δεν προαναγγέλλεται.

Σχετικά με τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά πολλές οι φωτιές στη Ζάκυνθο για να τις αποδώσει κανείς μόνο στο φυσικό παράγοντα. Όσους τοπικούς παράγοντες έχω ακούσει αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο των εμπρησμών».

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων