ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικά τρικς για να μην υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα

Υπουργικά τρικς για να μην υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα
Yπουργεία και διοικήσεις οργανισμών, επιχειρούν να ξεγελάσουν το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο...

Ακόμα και σήμερα, στο παρά πέντε της οριστικής αποσύνθεσης βασικών δομών της ελληνικής οικονομίας, υπουργεία και διοικήσεις οργανισμών, επιχειρούν με διάφορα τρικς που χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά όλα τα προηγούμενα χρόνια, να ξεγελάσουν το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να μην υλοποιήσουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί για τη διάσωση της χώρας.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σε ορισμένους φορείς υπάρχει συνειδητή άρνηση να καταγραφούν οι υπάλληλοι που θα πρέπει να ενταχθούν στη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υποστηρίζουν ότι έχουν ανάγκη …προσλήψεων.

Έτσι, η λίστα με το 10% των εργαζομένων που θα ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς, καλά – καλά δεν έχει αρχίσει να συντάσσεται, την ώρα που Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον την περιμένουν από στιγμή σε στιγμή.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι αν η τρόικα δεν την παραλάβει, δεν πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση των 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης του δανείου. Η εξέλιξη αυτή όμως σκοντάφτει στην άρνηση του βαθέως κράτους.

Το οποίο τώρα τελευταία άρχισε να κάνει και μετακινήσεις προσωπικού από διεύθυνση σε διεύθυνση, προκειμένου να καλύψει κενά και να δώσει δουλειά σε εργαζομένους που ημι-απασχολούνταν, για να μην χρειασθεί να καταρτίσει τη λίστα του 10%.

Κι όλα αυτά, ενώ η πίεση από τους ευρωπαίους πιστωτές μας αυξάνει μέρα τη μέρα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει όλοι οι υπουργοί το μέγεθος της κρίσης που απειλεί τη χώρα και τα επέκεινά της, τα οποία μπορεί να είναι καταστροφικά για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.