ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη προς Eldorado Gold: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα από κανέναν

Γεροβασίλη προς Eldorado Gold: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα από κανέναν

Κριτική ως προς την απόφαση που έλαβε η εταιρεία Eldorado Gold, για την αναστολή των επενδυτικών σχεδίων της στην Ελλάδα, άσκησε την Τρίτη (12/09/2017) η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Γεροβασίλη είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε εδώ για κάθε σοβαρό επενδυτή που έρχεται και σέβεται τους οικολογικούς, περιβαλλοντικούς όρους, τα εργασιακά δικαιώματα και λειτουργεί στο πλαίσιο του νόμου. Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα».

«Η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς. Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε η υπουργός.

Εξάλλου, η ίδια υπογράμμισε πως «δεν είναι θέμα ιδεοληψίας» και τόνισε πως «η εταιρεία εκβιάζει και χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως ασπίδα για το δικό της συμφέρον».

«Εμείς θέλουμε όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που προχώρησαν, όπως της Cosco, όπου επαναδιαπραγματευθήκαμε και το πλάνο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά», ξεκαθάρισε η υπουργός.

«Η χώρα για να έχει ασφαλές επενδυτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν χρειάζεται το παλιό ρουσφετολογικό μοντέλο, περάστε από εμάς, θα είμαστε καλύτεροι», ανέφερε – μεταξύ άλλων – η κυρία Γεροβασίλη και διερωτήθηκε: «Εάν υπάρχει δυσκινησία στις διαδικασίες να βοηθήσουμε. Δηλαδή, αν υπάρχει γραφειοκρατία θα πρέπει να καταργήσουμε το κράτος; Αυτό θέλει ο κ. Μητσοτάκης;».

Σχετικές ειδήσεις