ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινωνικό μέρισμα - Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση πήρε πολλά από τη μία τσέπη, για να δώσει λίγα στην άλλη

Κοινωνικό μέρισμα - Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση πήρε πολλά από τη μία τσέπη, για να δώσει λίγα στην άλλη

Κοινωνικό μέρισμα |Κυριάκος Μητσοτάκης: «Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για το τι δεν κάνατε ως κυβέρνηση και πώς διαχειριστήκατε την κρίση με τις καταστροφικές πλημμύρες. από την προηγούμενη Τετάρτη», δήλωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα του 2017, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στρέφοντας τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της Περιφέρειας Αττικής ως προς την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«20 νεκροί και δύο αγνοούμενοι και δυστυχώς καμία παραίτηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, με αφορμή προηγούμενη δήλωσή της, κατά την οποία είχε πει πως «εάν δεν ολοκληρώσω τα αντιπλημμυρικά έργα, τότε θα πάω σπίτι μου».

«Η αρμόδια περιφερειάρχης προσφεύγει στην δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός έφυγε για την Σουηδία. Ο υπουργός Υποδομών δεν έκρινε σκόπιμο να γυρίσει από την Αμερική. Δεν είστε μόνο ανίκανοι, είστε και ανάλγητοι», είπε ο κ. Μητσοτάκης, στρέφοντας τα «βέλη» του εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και λέγοντας πως ο ίδιος ήταν πάντοτε απών από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα.

«Φοβάμαι πως η τραγωδία στη δυτική Αττική δεν είναι το μοναδικό σημάδι ότι η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη πολιτεία», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και επέκρινε την κυβέρνηση για τα θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης, κάνοντας λόγο για «όργιο ανομίας στα Εξάρχεια», ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό της εισβολής του «Ρουβίκωνα» στο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Για το κοινωνικό μέρισμα: «Η κυβέρνηση πήρε πολλά από τη μία τσέπη, για να δώσει ελάχιστα στην άλλη», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε όταν τα πλεονάσματα είναι μεγαλύτερα από όσο είχατε συμφωνήσει».

«Λέτε ότι μοιράζετε 1,4 δισ. ευρώ. Στην πραγματικότητα το κοινωνικό μέρισμα είναι τα 720 εκατομμύρια. Λέτε ότι το υπερπλεόνασμα προέρχεται απο την ανάπτυξη. Όχι μόνο δεν υπάρχει υπερπλεόνασμα λόγω ανάπτυξης αλλά υπάρχει υπερφορολόγηση επειδή πέφτετε έξω στους στόχους για την ανάπτυξη», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δηλητηριάσατε την κοινή γνώμη, καλούσατε τον κόσομο να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ, λέγατε στους πολίτες πως έρχεται σεισάχθεια. Και πάνω από όλα πολεμούσατε οποιαδήποτε επένδυση. Ο κ. Τσίπρας προσωπικά δεν έλεγε στους επενδυτές να μην επενδύσουν γιατί θα χάσουν τα χρήματά τους;», διερωτήθηκε - μεταξύ άλλων - ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αντί να πανηγυρίζετε για τα ελάχιστα που επιστρέφετε, ζητήστε επιτέλους συγνώμη για τα πολλά που παίρνετε από τους πολίτες. Και κυρίως ζητήστε συγνώμη από τους χιλιάδες πολίτες που καταδικάσατε στην ανεργία», είπε.

«Η ΝΔ θα ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα γιατί οι πολίτες έχουν ανάγκη και την ελάχιστη βοήθεια», ανέφερε, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις από τη Βουλή για το κοινωνικό μέρισμα