ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος για συντάξεις: Δεν υπάρχει λόγος να κοπούν - Εκβιαστική η στάση του ΔΝΤ

Κατρούγκαλος για συντάξεις: Δεν υπάρχει λόγος να κοπούν - Εκβιαστική η στάση του ΔΝΤ

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία με τους δανειστές δεν προβλέπει την περικοπή των συντάξεων εξέφρασε την Τρίτη (26/06/2018) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος στηλίτευσε τη στάση του ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για «εκβιασμό».

«Ο ασφαλιστικός νόμος προέβλεπε ότι η προσωπική διαφορά θα παραμείνει. Έναν χρόνο μετά, το ΔΝΤ ήρθε με εκβιασμό, λέγοντας ότι επειδή ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός και δεν θα πιάσετε τα πλεονάσματα πρέπει να κόψετε τη διαφορά. Αυτά τα δύο διαψεύστηκαν. Δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις, ούτε μέσα στη συμφωνία υπάρχει δέσμευση γι' αυτό. Υπάρχει δέσμευση να μην υπαναχωρήσουμε στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6 FM».

Όπως υποστήριξε, «κανείς δεν δικαιούται να είναι υπερήφανος με το ύψος των συντάξεων σήμερα, ωστόσο αυτό αντανακλά την πραγματική οικονομία. Αυτό για το οποίο είμαστε υπερήφανοι είναι ότι αλλάξαμε ένα τοπίο άναρχο με κανόνες που ευνοούσαν τους ευνοημένους».

Σε ό,τι αφορά τον ΕΦΚΑ, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως «είναι πλεονασματικός και πετυχαίνουμε τους στόχους των πλεονασμάτων».

Διαβάστε επίσης: