ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Παπαϊωάννου: Να ανταποκριθεί ο Σαμαράς στο χρέος του

Μ. Παπαϊωάννου: Να ανταποκριθεί ο Σαμαράς στο χρέος του

Την αναγκαιότητα συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας για τη σωτηρία της χώρας επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου μιλώντας στην 27η γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας.

«Οι ώρες είναι δύσκολες. Οι στιγμές είναι ιστορικές και μένω στη φράση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι προέχει η εθνική συνεννόηση με την αποτύπωσή της σε κυβέρνηση συνεργασίας για τη σωτηρία της χώρας. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Αντ. Σαμαράς θα ανταποκριθεί στο ιστορικό του χρέος», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε την υπέρβασή του. Ήρθε η ώρα να την κάνουν όλοι έξω από τακτικισμούς και από μικροκομματικούς υπολογισμούς. Ο Πρωθυπουργός έβγαλε τον εαυτό του εκτός κάδρου για να διευκολύνει τα πράγματα και του αξίζει ο δημόσιος έπαινος και η αναγνώριση. Μην ξεχνάμε ότι είναι ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας.

Ο ίδιος λοιπόν έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα, δεν θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός και αυτό ας το σεβαστούμε όλοι. Εγώ συμμερίζομαι και αποδέχομαι την απόφασή του. Το πρόσωπο πρέπει να συμφωνηθεί με τον κ. Σαμαρά και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Όσο πιο ευρύτερη συνεργασία, θα είναι το καλύτερο. Και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που θα κληθεί να επιλέξει νέο πρωθυπουργό να είστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί στην αποστολή της και στο χρέος της.».

Στο πλαίσιο των εργασιών των μελών της ΕΕΕ ο κ. Παπαϊωάννου ικανοποιώντας ένα από τα βασικά αιτήματα των δικαστικών λειτουργών ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα υπαχθούν στο ΙΚΑ οι νεοδιοριζόμενοι δικαστές και εισαγγελείς και αυτό αποτελεί συνολική κυβερνητική απόφαση. Ωστόσο, σε ότι αφορά στις περαιτέρω περικοπές των αποδοχών τους ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν από μέρους του ανεύθυνο. «Την ώρα που υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι δεν μπορούμε να συζητούμε για το αν οι περικοπές θα είναι 35%... Τα όρια των διεκδικήσεων οποιουδήποτε έλληνα πολίτη συμπεριλαμβανομένων και των δικαστών δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα όρια του Συντάγματος.