ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Μονοψήφια η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση: Μονοψήφια η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Δημοσκόπηση | Ειδήσεις: Κάτω από το όριο των δέκα ποσοστιαίων μονάδων κινείται η διαφορά ανάμεσα στονΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δόθηκε την Παρασκευή (19/10/2018) στη δημοσιότητα, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 30,4%, έναντι 20,7% του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά 9,7 ποσοστιαίων μονάδων.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 9,8% , η Χρυσή Αυγή με 7,4%, το ΚΚΕ με 7,2%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%, και η Ελληνική Λύση με 1,1%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,1% των ερωτηθέντων. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 12,1%.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 72%, έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε ως καταλληλότερο πρωθυπουργό;», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 38,2%, έναντι 29,6% που προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανείς» απάντησε αυθόρμητα το 31,4%.

Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των πολιτών, πάνω από πέντε στους δέκα (53,6%) δηλώνουν υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, ενώ αυτοδύναμες κυβερνήσεις επιθυμεί το 38,1% των ερωτηθέντων.

Τέλος, στην ερώτηση «ποιο κόμμα εκφράζει καλύτερα το χώρο της Κεντροαριστεράς;», το 41,9% των ερωτηθέντων θεωρεί πως αυτός εκφράζεται καλύτερα από το Κίνημα Αλλαγής, με το 29% να προκρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως καλύτερο εκφραστή του χώρου και το 25,7% να απαντά αυθόρμητα «κανείς».

Διαβάστε επίσης: