ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ αναζητά «επόμενη μέρα»

Το ΠΑΣΟΚ αναζητά «επόμενη μέρα»

Στην «επόμενη μέρα» έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην κυβερνώσα παράταξη μετά τις εκλογές συνεχίζονται.

Προβληματισμός επικρατεί τόσο για το εάν ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να ηγηθεί τις παράταξης στις προσεχείς εκλογές όσο και για το ιδεολογικό πλαίσιο του κόμματος.

«Θα πρέπει να δοθεί ο χρόνος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Παπανδρέου, να δρομολογήσει εκείνος τις πρωτοβουλίες, που επιθυμεί ή που θεωρεί δόκιμες για το κόμμα», δήλωσε στο ρ/σ "BHMA Fm" ο Κώστας Καρτάλης, που υποστήριξε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για την ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ δεν βάζω θέμα ηγεσίας» διευκρίνισε ο κ. Καρτάλης, που εκφράστηκε αντίθετος με το να ανοίξει ζήτημα εκλογικού νόμου με λίστες.

Αντίθετη με τη λίστα εμφανίστηκε και η Κατερίνα Μπατζελή, που στα ζητήματα ηγεσίας παρέπεμψε στο καταστατικό του κόμματος.

«Το ποιος θα ηγηθεί μέχρι τον Φεβρουάριο, νομίζω ότι το χρονικό διάστημα είναι πάρα πολύ σύντομο και η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις εξελίξεις, οι οποίες θα γίνονται εντός του ΠΑΣΟΚ», προσέθεσε σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ.

Από την πλευρά του, ο Τηλέμαχος Χυτήρης υποστήριξε ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει την άνοιξη, ενώ μέχρι τότε «πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Παπανδρέου». Ωστόσο, έθεσε ως προτεραιότητα την πορεία της χώρας.

«Άκαιρη και άχαρη» χαρακτήρισε τη συζήτηση για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά, που τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εσωστρέφεια στο κόμμα.

«Τι εικόνα παρουσιάζουμε; Από τη μία πλευρά προσπαθούμε να υποστηρίξουμε όλοι μαζί αυτήν την κυβέρνηση και από την άλλη ανοίγουμε συζήτηση για το πώς μπορούμε να στοιχηθούμε πίσω από υποψήφιους αρχηγούς. Θεωρώ ότι είναι μια τελείως άκαιρη και άχαρη συζήτηση που δημιουργεί προβλήματα», κατέληξε.