ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης για το άνοιγμα των λογαριασμών του: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Χρυσοχοΐδης για το άνοιγμα των λογαριασμών του: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Βέβαιος για την αθωότητά του ο πρώην υπουργός – Κάνει λόγο για προσπάθεια ενοχοποίησης του Κώστα Σημίτη

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» δήλωσε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ερωτηθείς για το δημοσίευμα των «Νέων», σύμφωνα με το οποίο η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών τόσο του ίδιου, όσο και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

«Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα.

Όπως υποστήριξε, «ψάχνουν εδώ και καιρό να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη και βάζουν στο κάδρο και τη σύζυγο του και τον αδελφό του για μια κατάθεση ενός Γάλλου πρώην στελέχους της εταιερίας «Θαλής» που ενδιαφερόταν για το C4I, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γαλλία γιατί δεν μπόρεσε να αποδείξει όσα ισχυριζόταν».

Έκανε επίσης λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση συζητήσεις καφενείου και πρόσθεσε ότι «αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, στην κυβέρνηση «προφανώς δίνουν κουράγιο στους ΑΝΕΛ λέγοντας τους “μείνετε, όλο και κάποιον θα βάλουμε φυλακή”».