Ο Γ. Ραγκούσης για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γ. Ραγκούσης για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Στην ανάγκη επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος δήλωσε παρών στις διεργασίες για την επόμενη μέρα του Κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει τελειώσει, είπε ο κ. Ραγκούσης, τονίζοντας ότι η συζήτηση θα πρέπει να ανοίξει, αφού διασφαλιστεί η σωτηρία της χώρας.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως κατά την εκτίμησή του δεν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που να μην έχει σκεφθεί ότι κάποια ημέρα θα εκτεθεί. Ωστόσο, όπως είπε, τον ίδιο προσωπικά ενδιαφέρει κυρίως η επόμενη ημέρα εκτός πολιτικής και το δικαίωμα να λέει ότι έκανε ό,τι μπορούσε για το καλό της χώρας.

Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε πως ο πρώτος που θα πρέπει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του είναι ο Γ. Παπανδρέου, καθώς κάτι τέτοιο είναι «δικαίωμα και υποχρέωσή του».

Προσωπικά, όπως είπε, δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα του Γ. Παπανδρέου, αλλά η επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε πως δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες που θα ανοίξουν στο ΠΑΣΟΚ πριν και μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την άποψη ότι «το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει» και πως «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του».

Σημείωσε, πάντως, πως θα ήταν λάθος, ανιστόρητο και εξωπραγματικό να θεωρούμε ότι για όλα φταίει ο Γ.Παπανδρέου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας παρατήρησε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει, να επανιδρυθεί και τόνισε πως το κόμμα δεν θα αλλάξει, αν αλλάξει μόνο αρχηγό.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται έτσι, «δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες, με λίγο λαϊκισμό και λίγη σοβαρότητα».