ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Ο Γιώργος Νικητιάδης υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής

Ευρωεκλογές 2019: Ο Γιώργος Νικητιάδης υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής

Ευρωεκλογές 2019: Μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα (9/4/2019) ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης με την Προέδρο του ΚΙΝΑΛ κα. Γεννηματά σε σχέση με τις επόμενες Ευρωεκλογές, ο πρ. Βουλευτής Δωδεκανήσου αποδέχτηκε την πρόταση να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.

Μετά την συνάντηση ο κ. Νικητιάδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με το βλέμμα και την καρδιά μονίμως στα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο, αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά να συμμετάσχω ως υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Τα μεγάλα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας αφορούν άμεσα, εξαιτίας των πολλαπλών εκλογών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς δεν θα τεθούν και δεν θα συζητηθούν στο βάθος και την έκταση που θα έπρεπε.

Οι επόμενες Ευρωπαϊκές εκλογές πρόκειται να κρίνουν σημαντικά θέματα που άπτονται της καθημερινότητας μας. Η αγροτική πολιτική, η κοινή εξωτερική πολιτική, η πολιτική άμυνας της Ένωσης, και κυρίως η κοινωνική πολιτική, θα καθοριστούν από τις δυνάμεις που θα επικρατήσουν στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα για εμάς τους Νησιώτες, θέματα όπως ο ΦΠΑ και το μεταναστευτικό, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές των Βρυξελλών και θα μπορούσαν να αποβούν θετικά υπέρ μας, αν οι συσχετισμοί στο Ευρωκοινοβούλιο αναδείξουν τις δυνάμεις εκείνες που θα ψήφιζαν προς το συμφέρον της χώρας μας.

H έλλειψη ουσιαστικών πολιτικών από την Ε.Ε για τον τουρισμό αποβαίνει σε βάρος των χωρών του νότου και της χώρας μας, και θα πρέπει να αναστραφεί για να αξιώσουμε τη χάραξη μιας στρατηγικής από την Ευρώπη που θα προστατεύει με ειδικά προγράμματα τους τουριστικούς προορισμούς και θα ενισχύει της υποδομές τους.

Στις Ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου οι Λαοί της Ευρώπης οφείλουν να μην παρασυρθούν από τον Λαϊκισμό. Οφείλουν με νηφαλιότητα να ψηφίσουν τα κόμματα εκείνα που εγγυώνται μια Ευρώπη που θα αγωνίζεται για την διεύρυνση και την ενοποίηση, αλλά ταυτοχρόνως θα διασφαλίζει το κοινωνικό κράτος και το κράτος Δικαίου. Θα διασφαλίζει όσα μεγάλα κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, που δυστυχώς αργά αλλά σταθερά χάνουμε. Θα διασφαλίζει όσα μπορούμε και αξίζουμε.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα αγωνιστώ μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ για να ενισχύσουμε τις θέσεις μας και να διασφαλίσουμε μια Ευρώπη δικαίου της οποίας οι πολιτικές θα ενισχύουν τα συμφέροντα του Λαού μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα πέντε νέα υπερ-πανεπιστήμια: Όλα τα νέα τμήματα - Ποιες σχολές συγχωνεύονται

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

Σχετικές ειδήσεις