ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Είμαι επικίνδυνος για την δικιά σας δημοκρατία

Πολάκης: Είμαι επικίνδυνος για την δικιά σας δημοκρατία
EUROKINISSI

Για εργαλειοποίηση της υπόθεσης Κυμπουρόπουλου τον οποίο «εγώ αντιμετώπισα ως ισότιμο και  εσείς ως ανήμπορο» κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τόνισε πως τα άτομα με αναπηρία «έχουν τον αμέριστο σεβασμό μου».

«Τον αντιμετώπισα ως ισότιμο συνομιλητής σε αντίθεση με τα στελέχη της ΝΔ που έφτασαν στο σημείο να τον παρουσιάσουν ως ανήμπορο» είχε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην δήλωση της Ελίζας Βόζεμπεργκ η οποία είπε: «Ο κύριος Πολάκης να αντιπαρατεθεί με κάποιον που βρίσκεται στο ίδιο ύψος με αυτόν». «Δεν είμαι εγώ αυτός που έδειξα έλλειψη σεβασμού αλλά τα στελέχη σας και οι συνύποψήφιοι του. Η απάντηση μου ήταν αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική» συμπλήρωσε.

«Προβληματίστηκα έντονα για τη γλώσσα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσω σήμερα για να αντιμετωπίσω την πρόταση μομφής: των Σφακίων ή του Χάρβαρντ. Αλλά καμία δεν θα μπορούσε να καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης. Την πρώτη γιατί δεν ξέρει την ψυχοσύνθεση των Σφακιανών. Και την δεύτερη γιατί με την ομιλία του έδειξε πως είναι και φυγόπονος» είπε στην αρχή της τοποθέτησης του χαρακτηρίζοντας την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ως ένα συνονθύλευμα τσιτάτων που του επέβαλαν.

«Δυστυχώς αποδείξατε με την ομιλία σας ότι το πολιτικό σας εκτόπισμα είναι από ανεπαρκές εώς μηδαμινό. Αυτό το ξέρουν και τα στελέχη της παράταξής σας» τόνισε.

«Καμιά πρόταση δυσπιστίας δεν έγινε ποτέ σε αυτούς που λεηλάτησαν τον τόπο» είπε και χαρακτήρισε προσχηματική την κατάθεση της πρότασης μομφής όχι για πράξη αλλά για φρασεολογία που χρησιμοποιεί στο διαδίκτιο.

«Ναι είμαι γραφικός γιατί λέω δημόσια αυτά που όλοι γνωρίζουν και ψιθυρίζουν» είπε για να διακοπεί από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον Ιάσωνα Φωτήλα του απάντησε πως «με ενημέρωσαν ότι θα επιχειρήσετε να στήσετε κάποια προβοκάτσια. Υπάρχουν συνάδελφοί σας που με αγαπάνε και με προειδοποίησαν».

Συνεχίζοντας είπε: «Είμαι πράγματι φασίστας γιατί δεν έχω κάνει ούτε μία μήνυση σε όλους αυτούς που με έχουν λοιδορήσει με καθώς πρέπει γλώσσα ως αρκουδιάρη και άλλα. Είμαι επικίνδυνος για την δικιά σας δημοκρατία, αυτή που είχατε χρόνια και θέλετε να ξαναφέρετε».

Προχώρησε σε σύγκριση του ίδιου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως ενώ εκείνος είναι υπέρ του κράτους «ό,τι έχω καταφέρει στη ζωή μου οφείλεται στην δουλειά μου στον ιδιωτικό τομέα» και όχι σε πολιτική παρέμβαση για διορισμό.

«Ό,τι έχω καταφέρει το οφείλω στην έντιμη και επίπονη προσπάθεια μου και την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας μου, και όχι στο γεγονός ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε πως τις δαπάνες που έκοψε από τα ΜΜΕ, το υπουργείο τις έκανε μεταμοσχεύσεις και τεχνικά μέλη για όσους είχαν ανάγκη.

«Αν είχατε βρει κάτι ανήθικο θα μας είχατε γδάρει. Δεν λέτε τι θα κάνετε αλλά αναπαράγετε fake news» τόνισε.

Κλείνοντας είπε δύο μαντινάδες που όπως είπε δεν θα καταλάβουν όσοι δεν έχουν ζήσει στα Σφακιά:

  • Πάντα ψηλά στέκει η κορφή, αν είν’ και χιονισμένη, τον βράχο δέρνει η θάλασσα μα πάντα βράχος μένει.
  • Πολλοί καιροί με δέρνουνε μα οι κλώνοι μου δε σπούνε γιατι 'χω ρίζες δυνατές βαθιά και με κρατούνε

«Για αυτό θα σας ξανανικήσουμε» κατέληξε.