ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλίες από τον Γ. Παπανδρέου ζητά ο Κ. Καρτάλης

Πρωτοβουλίες από τον Γ. Παπανδρέου ζητά ο Κ. Καρτάλης

Να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και τη διαδοχή καλεί τον Γ. Παπανδρέου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Καρτάλης.

Ερωτηθείς αν μπορεί να παραμένει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ένας υποψήφιος Πρωθυπουργός που έχει 5,3% καταλληλότητα, ο κ. Καρτάλης δήλωσε πως «δεν έχουμε άλλο χρόνο, οι εκλογές είναι κοντά, οι πολίτες αναζητούν απαντήσεις.

Είναι ένα ποσοστό που πρέπει να προβληματίζει πολύ σοβαρά, είμαι βέβαιος ότι προβληματίζει κάθε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είμαι βέβαιος ότι προβληματίζει και τον κ. Παπανδρέου.

Ο πρώτος λόγος είναι στον κ. Παπανδρέου, έχω την ελπίδα και την προσδοκία ότι την επόμενη εβδομάδα που θα επιστρέψει να αποτυπώσει εκείνος πρώτος το λόγο που περιμένουμε όλοι, δηλαδή τι πρέπει να γίνει στο ΠΑΣΟΚ και πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεφύγει από αυτή την δίνη στην οποία έχει παγιδευτεί.

Ο κ. Καρτάλης τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται καινούρια πολιτική ταυτότητα στις νέες συνθήκες.

«Μια νέα ταυτότητα, να αποτυπώσει πως μπορεί να περπατήσει σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που δεν του δίνει βαθμό ελευθερίας, και τι στόχους βάζει για την επόμενη 5ετία και 10ετία.

Να μιλήσει με αλήθεια στους πολίτες, να τους παρουσιάσει όλες τις λύσεις που υπάρχουν αποτυπώνοντας με πολύ μεγάλη ευκρίνεια τα θετικά και τα αρνητικά κάθε λύσης.

Ο πολίτης νιώθει πολλές φορές ότι δεν έχει απαντήσεις στα ερωτήματά του ή ότι κάποιος του κρύβει τις απαντήσεις», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.