Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς σε Τσίπρα: Είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί (vid)

Newsbomb

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς στον Αλέξη Τσίπρα, υπεραμυνόμενος της εφαρμοζόμενης εξοντωτικής πολιτικής της μνημονιακής συγκυβέρνησης και δίχως να εμφανίζει καμία απολύτως ένδειξη συνειδητοποίησης του κακού που έχει προκληθεί στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «βάναυση προσβολή» των βουλευτών την αναφορά αυτή, λέγοντας ότι «μας απαγόρευσε ο αλαζονικός κ. Τσίπρας την ελευθερία γνώμης». «Όποιον δεν ψηφίσει τον προϋπολογισμό και ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τον θεωρήσει εξωνημένο, πουλημένο», είπε με έμφαση για να προσθέσει: «Τέτοια βάναυση προσβολή της Βουλής και των βουλευτών δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία 30 χρόνια». Και πρόσθεσε ότι «οι βουλευτές κατάλαβαν τι εκπροσωπείτε και δεν θα δεχθούν να εκβιάζεται η ελεύθερη γνώμη τους και να τρομοκρατούνται».

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, «ο λαός δεν θέλει εκλογές. Τέτοια βάναυση προσβολή της βουλής και των βουλευτών δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία 30 χρόνια κ. Τσίπρα. Και να είστε σίγουροι ότι οι βουλευτές κατάλαβαν απόψε τι πραγματικά αντιπροσωπεύετε».

Για το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «μια μεγάλη και δύσκολη περίοδος λήγει και αρχίζει μια νέα φάση για την Ελλάδα. Μια περίοδο δοκιμασίας λήγει και ο κόσμος πρέπει να ξέρει που πηγαίνουμε. Η αντιπολίτευση εξακολουθεί να υπονομεύει, αλλά και πάλι δεν θα της περάσει. Σήμερα ακούσαμε μια άνευρη, πλαδαρή ανάλυση του κ. Τσίπρα. Δεν παύει να έχει ένα κοινό παρονομαστή. Ο,τι κάνετε εσείς σωστό, ότι κάνουμε εμείς λάθος. Μπορεί με την παρέα σας να συναντηθήκατε στα κρυφά με τον Πάπα, αλλά δεν έχετε το παπικό αλάθητο. Από λάθος σε λάθος πηγαίνετε κ. Τσίπρα».

Ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι η εποχή της μεγάλης λιτότητας τελειώνει. «Ξεπεράσαμε τους στόχους για τον προϋπολογισμό του 2014. Δεν πιάσαμε απλώς τον στόχο, αλλά τον ξεπεράσαμε, για δεύτερη χρονιά στη σειρά».

Ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε ότι «μας ζήτησαν να πάρουμε έκτακτα περιοριστικά μέτρα. Δεχθήκαμε κάποιες προτάσεις τους που ήταν λογικά. Αν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα θα τα πάρουμε».

Όπως είπε όμως, για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2015 δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα. «Πρέπει να συμφωνήσουμε με την τρόικα προκειμένου να πάμε στην επόμενη ημέρα, έστω και με μια μικρή, τεχνική καθυστέρηση.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας λέγοντας πως «οδηγούμε τη χώρα σε μία νέα εποχή, όπου θα μπορούμε να προβούμε με μέτρα ανακούφισης, χωρίς να κινδυνεύσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Η προληπτική πιστωτική γραμμή θα μας προφυλάξει από τις διεθνείς αναταράξεις. Θα δανειζόμαστε μόνο για να εξοφλούμε παλαιότερα ομόλογα που λήγουν.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η επιτήρηση τον επόμενο χρόνο θα είναι πιο διακριτική. «Βγαίνουμε από το μνημόνιο και μπαίνουμε σε μία μεταβατική περίοδο ενός έτους. Η επιτήρηση για τον επόμενο χρόνο σε καμία περίπτωση δεν θα θυμίζει την αυστηρή και ασφυκτική επιτήρηση του μνημονίου».

Στο σημείο αυτό ο κ. Σαμαράς έστρεψε ξανά τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «μεταξύ Ελλάδας και κόμματος, είστε με το κόμμα. Εμείς είμαστε με την Ελλάδα».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «μόνο οι αγορές κρίνουν εάν το χρέος είναι βιώσιμο ή όχι».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «το πρόβλημά μας είναι να απομακρύνουμε την πολιτική αβεβαιότητας, εκλέγοντας ΠτΔ από την τωρινή Βουλή. Όταν η πολιτική αβεβαιότητα τερματιστεί, τα επιτόκια θα μειωθούν περαιτέρω.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ετοιμάζονται ταχύτατα και άλλες αποκρατικοποιήσεις και επενδύσεις. «Η Ελλάδα αναδεικνύεται ως πύλη εμπορίου Ευρώπης - Άπω Ανατολής».

Όσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως θα θωρακίσει την πολιτική σταθερότητα και θα ανοίξει το δρόμο για τις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα εξαπέλυσε εκ νέου πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «προσπάθησε να ξεσηκώσει τα συνδικάτα, τα πανεπιστήμια και τους μαθητές για να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά δεν του βγήκε».

«Όλοι καταλαβαίνουν πια ότι δεν έχετε ούτε πρόγραμμα ούτε σχέδιο. Γίνατε ένα κόμμα ακραίας και κραυγαλέας διαμαρτυρίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει με εκλογές για να πετύχει την απόλυτη αποσταθεροποίηση. Αν δεν εκλέξει η τωρινή Βουλή ΠτΔ και διαλυθεί, νέο Σύνταγμα δεν πρόκειται να έχει ο Έλληνας ούτε το 2021. Με αυτά που κάνετε αποκόπτετε την Ελλάδα από κάθε συμμαχία».

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε σίγουρος πως θα εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. «Είστε ο υπονομευτής κάθε προσπάθειας για να βγούμε από την κρίση. Είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί στη χώρα, κ.Τσίπρα. Είστε το αποκούμπι το βολεμένων»