Επέμεινε στη θέση του για απομάκρυνση του Γιάννη Μουζάλα, αλλά έκανε ένα βήμα πίσω σήμερα, Πέμπτη (17/03/2016) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε ό,τι αφορά την κόντρα του με τον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας ουσιαστικά προθεσμία στον πρωθυπουργό να λάβει τις όποιες αποφάσεις για τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής έως την ερχόμενη Τρίτη.

«Δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης στον Γιάννη Μουζάλα, δίνω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, όχι στον Γ. Μουζάλα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, στη σκιά της ενδοκυβερνητικής κρίσης που ξέσπασε για τις απαράδεκτες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση αυτή είναι δεδομένη, αλλά όχι για τον κ. Μουζάλα», επανέλαβε εμφατικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και επιτέθηκε με δριμύτητα στη Μαρία Ρεπούση και τον Γιώργο Παπανδρέου για τις τοποθετήσεις τους υπέρ του κ. Μουζάλα.

«Είμαστε ένα βήμα προ της εξόδου από την κρίση», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος εξήρε τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες και διαπραγματεύεται το μεταναστευτικό και εγώ ξεκινώ την αποστολή του στις ΗΠΑ, αύριο, προκειμένου να πραγματοποιήσω εκεί συναντήσεις και με πολιτικούς παράγοντες, αλλά και παράλληλα με την ομιλία μου στο μεγαλύτερο κέντρο αποφάσεων το Ισραηλιτικό Κέντρο των ΗΠΑ», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Θέσαμε το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στον κ. Μουζάλα, όχι ως πρόσωπο, αλλά γι' αυτά τα οποία ελέχθησαν και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, καθώς, ανεξάρτητα αν επρόκειτο για ένα λεκτικό λάθος του κ. Μουζάλα, είδαμε ότι βρήκαν ευκαιρία φαντάσματα του παρελθόντος, οι γνωστοί εθνομηδενιστές να βγουν και να πάρουν θέση για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Είδαμε μέχρι και τον Γιώργο Παπανδρέου, σήμερα το πρωί, να βγαίνει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να κάνει tweet παίρνοντας θέση δημόσια. Είδαμε την κ. Ρεπούση και ένα site 3.000 "like", που προσπαθούσε να θέσει θέμα που έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Απέναντι στα 3.000 "like" βάζουμε τα 3.500.000 υπογραφών του ελληνικού λαού που είχε συλλέξει τότε με πρωτοβουλία του ο μακαριστός Χριστόδουλος» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Απέναντι σε αυτές τις φωνές των εθνομηδενιστών που ακούστηκαν παρατάσσουμε την ξεκάθαρη δήλωση της κ. Γεροβασίλη, την ξεκάθαρη δήλωση της κυβέρνησης: Ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όποια άλλη φωνή ακούγεται δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», υπογράμμισε.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι το βράδυ της Τρίτης υπάρχει η συζήτηση για τη διαφθορά «όπου είναι η ώρα να ακουστούν ονόματα, επίθετα από τις περίφημες λίστες που μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έκρυβαν, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ήλθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα ονόματα της διαπλοκής στη Δικαιοσύνη, όπως επίσης να μάθει ο ελληνικός λαός, την ώρα που οδηγούνταν σε εξαθλίωση ποιοι διαπλεκόμενοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε κρυφούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες την ώρα που δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού απο τις τράπεζες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, την ίδια στιγμή τα έβγαζαν στο εξωτερικό χρεώνοντας τα κανάλια τους και πως αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά».

Και κατέληξε: «Η συζήτηση την Τρίτη το βράδυ για τη διαφθορά θα γίνει, είτε σε κάποιους αρέσει, είτε δεν αρέσει. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι πιστοί απόλυτα σε αυτά που είπαμε, θέτοντας ξεκάθαρα το θέμα της στήριξης με ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν την κυβέρνηση μέχρι τέλους και το τέλος της τετραετίας, επιμένουμε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο πρωθυπουργός, σε συνεννόηση και μαζί μας, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες για να σωπάσουν ξανά εκείνοι που τόλμησαν να βγουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και αναφέρομαι στους εθνομηδενιστές».