ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Βαλένθια 91-80: Με… μάγο Καλάθη, καθάρισε και πάλι

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Βαλένθια 91-80: Με… μάγο Καλάθη, καθάρισε και πάλι

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ νίκησε 91-80 τη Βαλένθια με τον Νικ Καλάθη να μένει μόλις μια ασίστ μακριά από το triple-double – Εξαιρετικός και πρώτος σκόρερ (19π.) ο Τόμας, από κοντά Ράις (14π.) και Φριντέτ (12π.).

Σε ένα… ύπουλο και «πονηρό» παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε και πάλι τις λύσεις για να πάρει τη νίκη και να ρίξει στο «καναβάτσο» τη Βαλένθια. Οι «πράσινοι» νίκησαν 91-80 τους Ισπανούς και ανέβηκαν στο 4-3 μετά από 7 αγωνιστικές στη φετινή Euroleague, έχοντας τις γνωστές… σταθερές σε μεγάλο βράδυ. Ο «μάγος» Νικ Καλάθης με 13 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ άγγιξε ξανά το triple-double, με τον Ντεσόν Τόμας να σκοράρει 19 και να είναι ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού». Την ώθηση έδωσε από την αρχή ο Φριντέτ που σταμάτησε στους 12, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Ουέσλι Τζόνσον με 11 πόντους, καλές άμυνες και αρκετά ριμπάουντ. Στα θετικά και η επανεμφάνιση του Νίκου Παππά που είχε και δημιουργία εκτός από το σκοράρισμα.

Ο Παναθηναϊκός προχωράει πλέον με περισσότερη… ηρεμία, αφού έκανε το 2/2 στην έδρα του κόντρα σε Αναντολού Εφές και Βαλένθια και τώρα έχει μπροστά του το τρίτο ματς της σειράς αγώνων στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την Άλμπα Βερολίνου. Οι «πράσινοι», εν τω μεταξύ, αγωνίστηκαν και υπό το βλέμμα του Ρικ Πιτίνο που ήταν στα επίσημα του γηπέδου και… αποθεώθηκε από τον κόσμο την ώρα που βραβεύτηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, με τον Αμερικανό να έχει νωρίτερα το πρωί συμφωνήσει σε όλα με την ΕΟΚ για να γίνει ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Το «τριφύλλι», λοιπόν, κρατάει το ροζ φύλλο αγώνα και πλέον έχει μπροστά του το νοκ-άουτ ματς Κυπέλλου με τον Προμηθέα στην Πάτρα την Κυριακή, και το παιχνίδι με την Άλμπα την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε και πάλι με ένα σχετικά «ψηλό» σχήμα αφού είχε στην αρχική πεντάδα Καλάθη, Φριντέτ, Τόμας, Μπέντιλ και Ουάιλι. Οι «πράσινοι» με αυτό τον τρόπο θέλησαν να «προστατέψουν» το καλάθι τους, κάτι που κατάφεραν να κάνουν από τα μισά του δεκαλέπτου και μετά, με τον Φριντέτ να ξεκινάει και πάλι «καυτός», όπως και ο Τόμας. Ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» ένα σερί από το τέλος του δεκαλέπτου και κατάφερε να το διευρύνει ακόμα περισσότερο. Ο Πεδουλάκης δοκίμασε για πρώτη φορά σχήμα με Ράις και Παππά στην περιφέρεια, το οποίο έδειξε να «δένει» αρκετά. Το πιο… καλό νέο ήταν πως ο Έλληνας γκαρντ επέστρεψε με… όρεξη και χωρίς φόβο στα παρκέ της Euroleague, αφού έβαλε έξι συνεχόμενους πόντους και συνέβαλε στο «πράσινο» σερί. Η Βαλένθια από την άλλη πήρε πράγματα μόνο από τον Κολόμ από την περιφέρεια, με τον Ντούμπλιεβιτς να κάνει ζημιά με τα ριμπάουντ. Το «τριφύλλι» πάτησε… γκάζι και βρέθηκε στο +13 (38-25), με τους Ισπανούς να το… μαζεύουν στο τέλος του ημίχρονου (45-35).

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός εμφάνισε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Κυρίως ευάλωτο στην περιφερειακή άμυνα, με τους Ισπανούς να κάνουν ένα απίστευτο 6/6 τρίποντα, με τον Λόιντ να σκοράρει 16 πόντους σε ένα δεκάλεπτο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Βαλένθια να φτάσει και να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό (61-62), ωστόσο, με προσωπικά καλάθια του Ράις και του Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός κράτησε το προβάδισμά του και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +4 (68-64), έχοντας δώσει όμως δικαιώματα αφού δέχθηκε 29 πόντους ενώ σκόραρε μόλις 23. Η περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε, με την επιστροφή του Τζόνσον στο παρκέ που έκλεισε αρκετές «τρύπες», ενώ ο Πεδουλάκης έκλεισε το ματς, ουσιαστικά, ξανά με δίδυμο Ράις και Καλάθη στα γκαρντ. Αυτό έδωσε τόσο σκοράρισμα όσο και δημιουργία στους «πράσινους», που έβαλαν τα μεγάλα σουτ με τον Τόμας και τον Ράις και «καθάρισαν» ένα ακόμα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ (91-80) για να πάνε στο 4-3 και να περιμένουν την άλλη εβδομάδα την Άλμπα, έτσι ώστε να βελτιώσουν κι άλλο το ρεκόρ του.

ΠΗΓΗ: Onsports.gr