ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Δεν άντεξε στη Βαλένθια - «Πλήρωσε» την κακή άμυνα του

Παναθηναϊκός: Δεν άντεξε στη Βαλένθια - «Πλήρωσε» την κακή άμυνα του

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε αλλά προδόθηκε από την άμυνα του, ειδικά στην τέταρτη περίοδο, με αποτέλεσμα να γνώρισε την ήττα (95-83) από τη Βαλένθια στην Ισπανία.

Για τρίτο συνεχόμενο ματς, οι «πράσινοι» πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στη Euroleague. Στη Βαλένθια, οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα «προδόθηκαν» από την εικόνα τους στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι με τους Παπαπέτρου και Ουάιτ να ξεκινούν «ζεστοί» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, όμως, έχασε τρεις σερί κατοχές στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στο -5 (26-21).

Ο Βόβορας επέλεξε να παίξει σχήμα με τρεις «κοντούς» (βλ. Μποχωρίδης – Μακ – Νέντοβιτς) και σταδιακά είδε την ομάδα του να βελτιώνει την αμυντική της αποτελεσματικότητα.

Από την άλλη, ο Ντέρικ Ουίλιαμς προσέφερε ένα από τα bloopers της σεζόν, καθώς αστόχησε σε κάρφωμα στον αιφνιδιασμό.

Οι «νυχτερίδες» κατάφεραν, πάντως, να πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας ένα προβάδισμα 4 πόντων (45-41) μετά το τρίποντο του Πρέπελιτς στο τέλος του ημίχρονο.

Γενικότερα, ο Σλοβένος περιφερειακός έκανε ζημιά στον Παναθηναϊκό και μέτρησε 18 πόντους με 4/5 τρίποντα! Είχε καθοριστική συμβολή, στους δέκα πόντους που πέτυχαν οι γηπεδούχοι σε δύο λεπτά και προηγήθηκαν με 60-54.

Στην τελευταία περίοδο, οι «πράσινοι» δεν ήταν καλοί στην επίθεση, ενώ έδειξαν αδυναμίες και στην άμυνα. Η Βαλένθια πήρε κάποια ριμπάουντ, βρήκε ρυθμό στην επίθεση και μετά από το αντιαθλητικό του Ουάιτ, προηγήθηκε με 82-70 στο 34'.

Η διαφορά έφτασε στο +13 (91-78) για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες κι ανάγκασαν παράλληλα τον Παναθηναϊκό στην τρίτη σερί ήττα του.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 45-41, 70-66, 95-83.

Τα στατιστικά του αγώνα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

SMS στο 13033: Αυτοί οι κωδικοί «καταργούνται» μετά τις 9 το βράδυ