ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: «Λύγισε» από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τις… σφυρίχτρες ο Παναθηναϊκός

Euroleague: «Λύγισε» από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τις… σφυρίχτρες ο Παναθηναϊκός
InTime

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός άξιζε να νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, όπου μετά από δυο παρατάσεις και παρανοϊκά σφυρίγματα των διαιτητών ηττήθηκε 93-97 από τους Ισπανούς.

Λίγες ημέρες μετά το «μάθημα» απέναντι στη Ζαλγκίρις στο ίδιο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο κι απαιτητικό παιχνίδι της Euroleague, από κάθε άποψη. Οι «πράσινοι» που βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με -14, έφτασαν να προηγηθούν 68-66 λίγο πριν το φινάλε, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ισοφαρίζει 68-68 και στην τελευταία φάση τον Νέντοβιτς να μην κερδίζει, όπως θα έπρεπε, το φάουλ από την αντικανονική άμυνα του Τέιλορ με αποτέλεσμα την παράταση.

Εκεί οι Λοτερμόζερ, Γιαβόρ και Νίκολιτς ανέλαβαν δράση για τη Ρεάλ Μαδρίτης του Πάμπλο Λάσο που τα είχε βρει σκούρα απέναντι στον «σεληνιασμένο» Νεμάνια Νέντοβιτς, τον καταπληκτικό Γιώργο Παπαγιάννη και τους ουσιαστικούς και ψυχωμένους Μπέντιλ, Παπαπέτρου και Μποχωρίδη.

Με κρίσιμα σφυρίγματα σε κομβικές φάσεις, απαγόρευσαν στον Παναθηναϊκό να πάρει αυτό που του άξιζε. Δηλαδή τη νίκη. Εν τέλει, με τη βοήθεια που της δόθηκε απλόχερα, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να φτάσει στο τελικό 97-93 και να συνεχίσει το σερί νικών (έφτασε στις 11) απέναντι στου «τριφύλλι» στην Euroleague.

Τα στατιστικά και το φωτορεπορτάζ του αγώνα

Κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 27 πόντους (4/9 τρίποντα), ενώ εξαιρετικοί ήταν οι Παπαπέτρου (18π.), Παπαγιάννης (14π., 5 ριμπ.) και Μπέντιλ (13π., 5 ριμπ.). Στον αντίποδα, για τη Ρεάλ Μαδρίτης έκανε... βραδιά καριέρας ο Αλμπέρτο Αμπάλδε με 19 πόντους, με τον Ταβάρες να κάνει double-double με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ 18 πόντους είχε ο Ράντολφ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Έτσι θα κάνουμε γιορτές - Τι ισχύει για ρεβεγιόν και εκκλησίες (ΦΕΚ)