ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: «Βόμβα» με Μαντζούκα – Σπουδαία επένδυση ο 17χρονος (videos)

Παναθηναϊκός: «Βόμβα» με Μαντζούκα – Σπουδαία επένδυση ο 17χρονος (videos)

Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» αιφνιδίασε τους πάντες κι έριξε... βόμβα με την απόκτηση του Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης στην ηλικία του!

Οι «πράσινοι» δούλεψαν «αθόρυβα» τις προηγούμενες ημέρες την περίπτωση του 17 φόργουορντ, ο οποίος έχει ύψος 2μ07 και τελικά τον έκαναν δικό τους. Ο Μαντζούκας υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών και θα ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Μαντζούκας διαθέτει σπουδαία χαρακτηριστικά κι ήδη έχει παραστάσεις από τη Basket League και το Eurocup. Είναι χαρακτηριστικό ότι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Προμηθέα σε ηλικία 14 ετών, ενώ υπήρξε μέλος και των «μικρών» εθνικών ομάδων.

Στην Ευρώπη, έπαιξε την περασμένη σεζόν σε 6 ματς στο Eurocup, όσες συμμετοχές μετράει και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, στην αρχές Νοεμβρίου πέτυχε ρεκόρ καριέρας, σκοράροντας 24 πόντους με 6/6 τρίποντα κόντρα στην Γκραν Κανάρια!

Βέβαια, εκεί που πραγματικά έκανε... θόρυβο κι ανάγκασε όλη την Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της πάνω του, ήταν στο Αdidas Next Generation Tournament της Euroleague, όπου κόντρα στην Άλμπα είχε μετρήσει 49 πόντους και 19 ριμπάουντ!

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, ο Παναθηναϊκός αποδεικνύει με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι εργάζεται πιστά στο πλάνο που υπάρχει για το μέλλον της ομάδας, αποκτώντας το μεγαλύτερο ταλέντο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Το ελληνικό στοιχείο, άλλωστε, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο «τριφύλλι» κατά τη διάρκεια των χρόνων και συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό στις επιτυχίες της ομάδας. Πλέον, ο Μαντζούκας έχει την ευκαιρία με σκληρή δουλειά να προστεθεί στους σπουδαίους γηγενείς που έχουν φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι.

Η ανακοίνωση...

Η επισημοποίηση της απόκτησης του Λευτέρη Μαντζούκα από τον Παναθηναϊκό...

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την απόκτηση του αθλητή Λευτέρη Μαντζούκα (17χρ., 2.07μ.) από τον Προμηθέα Πάτρας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ευχαριστούμε την ομάδα του Προμηθέα Πάτρας για την άψογη συνεργασία. Ο τρόπος προσέγγισης και το πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών της με την ονομασία «ΝΟΥΣ», το οποίο λειτουργεί από το 2014, βοηθούν τα μέγιστα στην εξέλιξη τόσο του αθλήματος, όσο και των νέων αθλητών που μαθαίνουν το μπάσκετ κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 2003 στα Ιωάννινα, έχει ύψος 2.07μ. και αγωνίζεται στις θέσεις «3» και «4».

Στις 14 Φεβρουαρίου 2017, σε ηλικία μόλις 14ων ετών, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με τον Προμηθέα Πάτρας στο πρωτάθλημα της Basket League. Συγκεκριμένα, έκανε το ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι εναντίον του Πανιώνιου και έτσι έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας μετά τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας αποτελεί βασικό στέλεχος των μικρών Εθνικών Ομάδων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟ EUROLEAGUE.NET».

Ο Λευτέρης Μαντζούκας στον Παναθηναϊκό

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Πρωταθλήτριες» Αττική και Θεσσαλονίκη