ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Ο Μέικον έκανε το ματς της ζωής του! Ρεκόρ τα 9 τρίποντα - Tα highlights κι η βαθμολογία

Euroleague Ευρωλιγκα
Intime

Euroleague: Δείτε highlights των αγώνων της 6ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Ο Ντάριλ Μέικον έμοιαζε με… εξωγήινο κι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον θρίαμβο του Παναθηναϊκού επί της Αναντολού Εφές.

Ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε 34 πόντους με 9/12 τρίποντα και 2/2 δίποντα, έχοντας ακόμα 3 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Συγκέντρωσε 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, κερδίζοντας το βραβείο του MVP της 6ης αγωνιστικής.

Οι παραπάνω αριθμοί συνιστούν φυσικά και ρεκόρ καριέρας, ενώ τα 9 εύστοχα τρίποντα (σε 12 προσπάθειας) είναι τα περισσότερα εύστοχα παίκτη του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση.

Ο Μέικον ξεπέρασε τα οκτώ που είχε σημειώσει ο Ταϊρίς Ράις στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2019/20. Μάλιστα, λίγο έλειψε να «πιάσει» και τους 41 πόντους που είχε σημειώσει σε εκείνο το ματς κι επίσης αποτελούν ρεκόρ για «πράσινο».

Θρίαμβος και για τη Βιλερμπάν, η οποία νίκησε 70-68 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την έπιασε στη βαθμολογία (αμφότερες έχουν ρεκόρ 4-2). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη (βλ. Γκριγκόνις, Σενγκέλια, Μιλουτίνοφ), η οποία είχε σε κακό βράδυ και τον Ουίλ Κλάιμπερν (5π. με 2/12 σουτ). Όπως και να έχει η ASVEL πέτυχε μια σπουδαία νίκη, η οποία της επιτρέπει να κάνει όνειρα για playoffs. Δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Η Ζενίτ εμφανίστηκε ιδιαίτερα μαχητική, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης άντεξε και στο φινάλε πάτησε γκάζι, φεύγοντας με το «διπλό» από την Αγία Πετρούπολη. Οι Μαδριλένοι πάτησαν γκάζι μετά τα μέσα της τέταρτης περιόδου, απέκτησαν διψήφια διαφορά (73-61) και τελικά επικράτησαν 75-68. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη της «βασίλισσας» σε έξι αγώνες.

Η Ούνικς Καζάν ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο και μετέτρεψε σε… προπόνηση τον αγώνα με την απογοητευτική Μπασκόνια, επικρατώνας 83-69! Η ρωσική ομάδα βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 29 πόντους διαφορά και τελικά έφτασε άνετα στη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση. Εξαιρετικός ο Τζον Μπράουν (14π. με 7/9διπ., 6ριμπ., 5κλεψ., 2ασ.).

Ούνικς Καζάν - Μπασκόνια 83-69

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Ρεάλ Μαδρίτης 68-75

Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 95-69

Βιλερμπάν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 70-68

Οι αγώνες της Τρίτης

Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου 87-83

Μονακό - Ερυθρός Αστέρας 70-62

Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα 74-76

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζάλγκιρις Κάουνας 76-62

Μπάγερν Μονάχου - Αρμάνι Μιλάνο 83-77

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.