ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Ο ΠΑΟΚ έκανε «σκόνη και θρύψαλα» τον Άρη! - Τα highlights κι η βαθμολογία (vid)

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights των αγώνων της 9ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σε… πάρτι του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν εντυπωσιακός και «σκόρπισε» τον αντίπαλο του, επικρατώντας με 96-64. Μάλιστα, λίγο έλειψε να «σπάσει» και το +35 (83-48), με το οποίο είχε επιβληθεί τη σεζόν 2009/10.

Η αναμέτρηση δεν αντέχει κριτικής, όπως προδίδει και το τελικό σκορ, καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν από το ξεκίνημα «αγριεμένοι» και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους «κίτρινους». Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 20-2 στο 6' κι από εκεί και πέρα δεν κοίταξε ξανά πίσω!

Ξεχωριστή στιγμή πριν από το τζάμπολ του αγώνα, με τους γηπεδούχους να τιμούν τους δύο Γιάννηδες, τους πραγματικούς μαχητές της ζωής, οι οποίοι αποτελούν τους πιο πιστούς φίλους των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε 86-74 της ΑΕΚ, η οποία δεν συνήλθε ποτέ από το σοκ του τραυματισμού του Μπράιαν Ανγκόλα.

Ο Κολομβιανός δέχτηκε ένα χτύπημα στον λάρυγγα, κάτι που του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία στην σταφυλή. Πέρα από αυτό, όμως, στο ιατρικό τιμ προκάλεσαν ανησυχία τα αποτελέσματα του καρδιογραφήματος που έκανε στα αποδυτήρια. Ως εκ τούτου κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ.

Οι αιματολογικές κι οι καρδιολογικές εξετάσεις που έκανε ο παίκτης ήταν καλές. Η ΚΑΕ ΑΕΚ σε ενημέρωση της ανέφερε ότι: «Θλαστικό τραύμα στη βλεννογόνο του στόματος υπέστη ο Μπράιαν Αγκόλα. Ο Κολομβιανός σκόρερ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις και μετά το τέλος της αναμέτρησης με Ηρακλή επέστρεψε στο Ιβανώφειο. Θα υποβληθεί σε συντηρητική αγωγή».

Η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει το ματς μέχρι το 18ο λεπτό, όταν κι ο Ανγκόλα αποχώρησε. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι, παίρνοντας ώθηση κι από τον κόσμο, έκαναν την ανατροπή (60-56 στο 26’) και βρέθηκαν ακόμα και στο +14 (82-68).

Τρομερή ανατροπή έκανε ο Προμηθέας, για να επικρατήσει 79-71 του Λαυρίου! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμα και με 16 πόντους διαφορά, αλλά η ομάδα της Πάτρας, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Αγραβάνη (24π., 10ριμπ.) γύρισαν… τούμπα το ματς.

Το ελληνικό μπάσκετ τιμά τη μνήμη του Γέλοβατς

Η 10η αγωνιστική είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Στέφαν Γέλοβατς. Όλοι οι παίκτες αγωνίζονται με φανέλες που φέρουν το όνομα του αδικοχαμένου Σέρβου. Επίσης, στον κύκλο στο κέντρο του γηπέδου αντί του λογοτύπου του Μεγάλου Χορηγού του Πρωταθλήματος, είχε τοποθετηθεί ειδικό γραφικό σχέδιο. Τέλος, τα ματς σταμάτησαν στο 13ο λεπτό (ο αριθμός φανέλας που φορούσε ο Γέλοβατς) για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙ ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ BASKET LEAGUE

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ 96-64

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ 86-74

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ 79-71

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για την κακοκαιρία: Τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» και την Αττική

F-35: «Κλειδώνει» η συμφωνία! Ραγδαίες εξελίξεις από Γενάρη – Πότε εκτιμάται ότι θα έρθουν Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα: 5.087 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 103 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 702 οι διασωληνωμένοι