ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Ο Σλούκας έσωσε τον Ολυμπιακό από την ψυχωμένη ΑΕΚ - Τα highlights κι η βαθμολογία

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights των αγώνων της 14ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Κώστας Σλούκας σεληνιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από μια ψυχωμένη ΑΕΚ!

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι έπαιξαν χωρίς τους Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Πρίντεζη και ΜακΚίσικ, απέδρασαν με 80-74 από τα Άνω Λιόσια, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον ηγέτη τους, ο οποίος βγήκε μπροστά όταν η «Ένωση» προηγήθηκε 55-39!

Οι «κιτρινόμαυροι», που δεν είχαν στον πάγκο τον Στέφανο Δέδα (νόσησε κορονοϊό), είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Άντι Ράουτινς, ο οποίος έκανε το ματς της ζωής του (23π. με 7/10τρ.) κι έφερε την ομάδα του Πειραιά με την πλάτη στον τοίχο. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Σλούκας, ο οποίος τελείωσε το ματς με 23 πόντους (4/6διπ., 4/7τρ.) και 11 ασίστ. Ο Έλληνας γκαρντ ηγήθηκε στο σερί 18-0 που έτρεξε ο Ολυμπιακός σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, ανατρέποντας την εις βάρος του κατάσταση (προηγήθηκε 61-58). Από εκεί και πέρα, η κούραση «λύγισε» την «Ένωση» κι οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με το «διπλό»

Ο Κολοσσός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, καθώς νίκησε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 93-75 τη Λάρισα. Οι «θαλασσί» χρειάστηκε να κάνουν ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου είχαν επιμέρους σκορ 28-9, για να φτάσουν στην επικράτηση, η οποία τους κρατά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Οι Μαργαρίτης (23π.) και Φλόιντ (22π.) ήταν εντυπωσιακοί σημειώνοντας μαζί 55 πόντους. Η ομάδα της Θεσσαλίας επέστρεψε από το -13, για να προηγηθεί ακόμα και με 7 πόντους, αλλά το μπλακ άουτ του τελευταίου δεκαλέπτου έφερε την πρώτη ήττα μετά από τρεις αγώνες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙ ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BASKET LEAGUE

ΤΑ HIGHLIGHTS

Σάββατο (29/1)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ 93-75

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 74-80

Κυριακή (30/1)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (17:00)

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (17:00)

ΛΑΥΡΙΟ – ΠΑΟΚ (17:00)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ (19:45)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.