ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: «Ζέσταμα» με «100άρα» ο Παναθηναϊκός - Τα highlights κι η βαθμολογία

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights των αγώνων της 14ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 103-83 του Άρη κι έκανε ένα καλό «ζέσταμα» πριν από τη «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague.

Οι «πράσινοι» έκαναν άνετα άλλο ένα βήμα για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Basket League. Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν είχε τους Μέικον και Παπαπέτρου, αλλά είδε τον Γιώργο Παπαγιάννη να επιστρέφει στη δράση. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάλεψε όσο μπορούσε, πλησίασε ως το -7 (83-76), αλλά δεν είχε δυνάμεις για κάτι παραπάνω.

Ο Προμηθέας νίκησε 82-77 το Περιστέρι στην Πάτρα κι έκανε το «2 στα 2» στις μεταξύ τους μονομαχίες. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου έγινε έτσι «αφεντικό» στη μάχη για μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Το ματς θύμισε αγώνα playoffs και κρίθηκε στο φινάλε, εκεί όπου οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, σημειώνοντας δύο καθοριστικά τρίποντα, ένα έμμεσο του Ρέι κι ένα άμεσο του Σίμπσον.

Σπουδαίο ντέρμπι έγινε και στο Λαύριο, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει με ένα «διπλό». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» λύγισε 61-59 την ομάδα του Χρήστου Σερέλη, η οποία δεν σκόραρε από το 14ο ως το 24ο λεπτό της αναμέτρησης. Η νίκη κρίθηκε στο φινάλε και πιο συγκεκριμένα στο καλάθι του Λοβ, 23’’ πριν το τέλος, και στην άμυνα του Σμιθ στην τελευταία φάση.

Βήμα παραμονής έκανε ο Απόλλωνας, ο οποίος νίκησε για δεύτερη φορά φέτος τον Ιωνικό. Η ομάδα της Πάτρας επικράτησε 96-82 στη Νίκαια, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τσαλμπούρη. Ο Έλληνας ψηλός μέτρησε 30 πόντους με 7/7 δίποντα και 5/10 τρίποντα.

Οι αγώνες του Σαββάτου

Ο Κώστας Σλούκας σεληνιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από μια ψυχωμένη ΑΕΚ! Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι έπαιξαν χωρίς τους Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Πρίντεζη και ΜακΚίσικ, απέδρασαν με 80-74 από τα Άνω Λιόσια, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον ηγέτη τους, ο οποίος βγήκε μπροστά όταν η «Ένωση» προηγήθηκε 55-39!

Οι «κιτρινόμαυροι», που δεν είχαν στον πάγκο τον Στέφανο Δέδα (νόσησε κορονοϊό), είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Άντι Ράουτινς, ο οποίος έκανε το ματς της ζωής του (23π. με 7/10τρ.) κι έφερε την ομάδα του Πειραιά με την πλάτη στον τοίχο. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Σλούκας, ο οποίος τελείωσε το ματς με 23 πόντους (4/6διπ., 4/7τρ.) και 11 ασίστ. Ο Έλληνας γκαρντ ηγήθηκε στο σερί 18-0 που έτρεξε ο Ολυμπιακός σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, ανατρέποντας την εις βάρος του κατάσταση (προηγήθηκε 61-58). Από εκεί και πέρα, η κούραση «λύγισε» την «Ένωση» κι οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με το «διπλό»

Ο Κολοσσός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, καθώς νίκησε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 93-75 τη Λάρισα. Οι «θαλασσί» χρειάστηκε να κάνουν ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου είχαν επιμέρους σκορ 28-9, για να φτάσουν στην επικράτηση, η οποία τους κρατά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Οι Μαργαρίτης (23π.) και Φλόιντ (22π.) ήταν εντυπωσιακοί σημειώνοντας μαζί 55 πόντους. Η ομάδα της Θεσσαλίας επέστρεψε από το -13, για να προηγηθεί ακόμα και με 7 πόντους, αλλά το μπλακ άουτ του τελευταίου δεκαλέπτου έφερε την πρώτη ήττα μετά από τρεις αγώνες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙ ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BASKET LEAGUE

ΤΑ HIGHLIGHTS

Κυριακή (30/1)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 82-77

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Π. 82-96

ΛΑΥΡΙΟ – ΠΑΟΚ 59-61

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 103-83

Σάββατο (29/1)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ 93-75

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 74-80

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.