ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Νίκη στο ντεμπούτο Βόβορα ο Παναθηναϊκός - Τα highlights και η βαθμολογία

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights των αγώνων της 22ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός πήρε άνετα τη νίκη (91-82) στην έδρα του Λαυρίου, στην επιστροφή του Γιώργου Βόβορα στην τεχνική ηγεσία του.

Την αποθέωση γνώρισε ο Χρήστος Σερέλης, ο οποίος επέστρεψε ως αντίπαλος (είναι πλέον στο τεχνικό τιμ των «πράσινων») στο μέχρι προ λίγων ημερών «δεύτερο σπίτι» του. Σε ένα ματς, λοιπόν, που ήταν… ειδικών συνθηκών, οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν σοβαροί και πήραν δίκαια το «διπλό», παρά τις απουσίες των Στέφαν Γιόβιτς, Νεμάνια Νέντοβιτς και Γιώργου Παπαγιάννη.

Η ΑΕΚ πέτυχε νίκη ψυχής στην Πάτρα, καθώς έκαμψε (89-85) την αντίσταση του Προμηθέα, στην επανεμφάνιση του Κιθ Λάνγκφορντ στα παρκέ. Ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίστηκε και πάλι μετά από 342 μέρες κι έβαλε το λιθαράκι του, ώστε η «Ένωση» των πολλών προβλημάτων να φύγει με το «διπλό». Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός ήταν οι Χάμερ, Ανγκόλα, Φιλιππάκος και Παππάς.

Δυνατή «πρόβα» πριν τη Μονακό ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είδε τη Λάρισα να του βάζει δύσκολα στο ΣΕΦ, λίγες ημέρες πριν τις πρώτες αναμετρήσεις με τη Μονακό για τα playoffs της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 93-84 της ομάδας της Θεσσαλίας, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Σάσα Βεζένκοφ (22π.). Η ομάδα του Πειραιά πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, για να φτάσει στην επικράτηση κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον Άρη, ο οποίος απέδρασε (70-67) από την έδρα του Περιστερίου κι έκανε σημαντικό βήμα για την παρουσία του στην εξάδα. Μάλιστα, οι «κίτρινοι» έκαναν το 2-0 κόντρα στην ομάδα των δυτικών προαστίων κι έχουν το πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε ισοβαθμία εμπλακούν μαζί της. Ο Λόκετ έκανε εξαιρετική δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ (βλ. 16π., 11ριμπ.), ενώ ο Κάουαν ηγήθηκε στην επίθεση (βλ.17π.). Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Άρης δεν είχε στον πάγκο του τον Γιάννη Καστρίτη, λόγω προβλήματος υγείας (τον αντικατέστησε ο Δημήτρης Βαρβούνης).

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 81-76 του Απόλλωνα, καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας (95-91) στην Πάτρα, κάτι σημαίνει ότι έχει το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία. Ο Γιώργος Καμπερίδης ήταν ο μεγάλος άτυχος των γηπεδούχων, καθώς αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου.

Ο Μομίροβ πέτυχε το «μεγάλο» σουτ του κι ο Κολοσσός απέδρασε με τη νίκη (64-62) από το Ιβανώφειο, «βυθίζοντας» τον μαχητικό Ηρακλή. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη είχε τον έλεγχο για 30 λεπτά, στην τελευταία περίοδο έδειξε αυτοκτονικές τάσεις, αλλά στο φινάλε είχε την ψυχραιμία να φύγει με το «διπλό».

ΤΑ HIGHLIGHTS

Κυριακή (18/4)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΕΚ 85-89

ΛΑΥΡΙΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 82-91

Σάββατο (17/4)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 93-84

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ 62-64

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΡΗΣ 67-70

ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ Π. 81-76

Διαβάστε επίσης:

NBA: Ίρβινγκ: «Σωστή απόφαση που δεν εμβολιάστηκα - Άκουσα τα πάντα, μου στέρησαν τη δουλειά μου»