ΜΠΑΣΚΕΤ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κλήρωση «λουκούμι» στο Madrid Open – Στο άλλο μισό Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδά

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Βατή ήταν η κλήρωση για τον Έλληνα τενίστα στο τουρνουά της Μαδρίτης, όπου στο ίδιο μισό βρίσκονται οι Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο κάτω μέρος μαζί με τον ντεφορμέ Αλεξάντερ Ζβέρεφ, κάτι που σημαίνει ότι απέφυγε τους δύο θρύλους του τένις, αλλά και τον Κάρλος Αλακαράθ!

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα κάνει ντεμπούτο κόντρα σε έναν εκ των Κάρεν Χατσάνοφ και Λούκας Πούιγ, ενώ στους «16» είναι θα βρει στον δρόμο του έναν εκ των Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Σε περίπτωση που φτάσει στα προημιτελικά, τότε, το πιθανότερο είναι να «διασταυρωθεί» με το Νο6, Αντρέι Ρούμπλεφ.

Στους «4» πιθανός αντίπαλος είναι ο Ζβέρεφ που καλείται να βρει τον καλό του εαυτό κι αν φτάσει στα προημιτελικά, τότε, λογικά θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, ο οποίος πάντως είναι μέτριος στο χώμα. Αντίθετα, ο Τσιτσιπάς είναι εξαιρετικός κάτι που έδειξε και στο πρώτο Masters στο Μόντε Κάρλος, κατακτώντας το τρόπαιο. Μεγάλη ευκαιρία του παρουσιάζεται και στο δεύτερο χωμάτινο «1000άρι».

Στο άλλο μισό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πιθανό να κάνει αντιμετωπίσει στον πρώτο του αγώνα τον επικίνδυνο, Γκαέλ Μονφίς, ενώ ο Ράφα Ναδάλ που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του αναμένεται να ξεκινήσει κόντρα σε έναν εκ των Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, Αλεξάντερ Μπούμπλικ.

Τζόκοβιτς και Ναδάλ μπορούν να συναντηθούν στα ημιτελικά. Βέβαια, νωρίτερα ο Ισπανός είναι πιθανό να κληθεί να αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Κάρλος Αλκαράθ.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μισθός σου είναι δωροδοκία» - Χαμός στο Twitter με την ανάρτησή του

Σπουδαία κίνηση από τον Στέφανο Τσιτσιπά - Στήριξε με δωρεά του ιδρύματα με παιδιά στη Βουλιαγμένη