ΜΠΑΣΚΕΤ

«Κραυγή» απόγνωσης από την Μπρίτνεϊ Γκράινερ: «Μην τελειώσετε τη ζωή μου»

Μπρίτνεϊ Γκράινερ
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Η «σταρ» του WNBA παραμένει φυλακισμένη στη Ρωσία και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 9,5 ετών.

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο δυσκολεύει η κατάσταση για την Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μόσχας, με την κατηγορία του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, στις αποσκευές της βρέθηκαν φιαλίδια με λάδι κάνναβης, κάτι που οδήγησε στη σύλληψη της. Η Αμερικανίδα παίκτρια ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά της και την ομάδα της, ενώ άκουσε τα τελικά επιχειρήματα στη δίκη της. Η απόφαση αναμένεται ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας (4/8).

Η ίδια προχώρησε σε μια σπαρακτική δήλωση, λέγοντας ότι: «Έκανα ένα ειλικρινές λάθος και ελπίζω με την απόφασή σας να μην τελειώσετε τη ζωή μου». Οι εισαγγελείς ζήτησαν από τον προεδρεύοντα δικαστή να την καταδικάσει με την πιο «βαριά» ποινή, αυτή της κάθειρξης 9,5 ετών.

«Γιατί να την αποκαλούμε όμηρο; Παραβίασε τον ρωσικό νόμο, τώρα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη», είχε πει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για όμηρο».

Σχετικές ειδήσεις