ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός Superfoods στο θρόνο του

Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ: Ο Παναθηναϊκός Superfoods στο θρόνο του

Πώς ήρθε η μεγάλη νίκη και το 36ο πρωτάθλημα - Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών - Το ολονύχτιο γλέντι παικτών και οπαδών - Πότε θα γίνει η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου

«ΑΔΕΙΑΣΕ» ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΦ ΜΕ 66-51 ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΕΝΑ... ΕΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μία ακόμα «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του μπάσκετ, από τις δεκάδες που το «τριφύλλι» έχει συνηθίσει τους φίλους του, «γράφτηκε» το βράδυ της Κυριακής (11/06) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

pao2

Στο παρκέ του ΣΕΦ, όπως το 1999, ο Παναθηναϊκός του Τσάβι Πασκουάλ έκλεισε τ' αυτιά του σε όσα έχουν ειπωθεί φέτος από τους κακόβουλους και πήρε μια εμφατική νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού κάνοντας το 3-2 στη σειρά των τελικών για να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας για 36η φορά στην ιστορία του.

pao16

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Έπρεπε να είναι 5-0 και όχι 3-2

Μιλώντας αποκλειστικά στην «Πράσινη», ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ήταν και ο αρχηγός της αποστολής του Παναθηναϊκού χθες στο ΣΕΦ, απένειμε τα εύσημα στους παίκτες και τον Τσάβι Πασκουάλ, ενώ αρνήθηκε ότι ήταν ο ίδιος ο πρωτεργάτης της τεράστιας επιτυχίας.

Διαβάστε τη δήλωσή του ΕΔΩ

pao23

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο προπονητής του «τριφυλλιού» Τσάβι Πασκουάλ μετά τη λήξη του αγώνα και την κατάκτηση του τίτλου. «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι σήμερα χαρούμενη», δήλωσε και τόνισε «είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες».

Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του Ισπανού προπονητή

pao21

Το ολοήμερο πάρτι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Αυτό που συνέβη στο ΟΑΚΑ, μετά τη λήξη του παιχνιδιού και την επιστροφή του τίτλου του πρωταθλητή στους «πράσινους» δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

pao11
pao10

Περίπου 20.000 οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να υποδεχθούν και να αποθεώσουν τους παίκτες και τον προπονητή του «τριφυλλιού».

Δείτε εδώ βίντεο και φωτογραφίες από την υποδοχή

Στην κορυφή του πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. ανέβηκαν Γκιστ και Σίνγκλετον για να καταγράψουν το τι γινόταν στους δρόμους της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής!

pao7

Νωρίτερα, στα αποδυτήρια του ΣΕΦ, τα πανηγύρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν... επικά.

Φιέστα σήμερα Δευτέρα στο ΟΑΚΑ!

Το «τριφύλλι» δεν σήκωσε το τρόπαιο στο ΣΕΦ, αλλά θα το κάνει το βράδυ της Δευτέρας (12/6) καθώς στις 21:00 είναι προγραμματισμένη η έναρξη της φιέστας στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όπου θα συνεχιστούν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του φετινού παλικαρίσιου πρωταθλήματος.

Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φιέστα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Πώς ήρθε η νίκη και ο τίτλος

Μπορεί στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παναθηναϊκός να μην ήταν καλός και να βρέθηκε να χάνει με 11-3 όμως η εικόνα της ομάδας του Πασκουάλ δεν άργησε να αλλάξει και οι «πράσινοι» βρέθηκαν να κερδίζουν στο ημίχρονο με 36-27.

pao12
pao20

Διαβάστε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό

pao17
pao22

Εικόνες ντροπής στο γήπεδο

Απίστευτες σκηνές στο ΣΕΦ και στο 1'54'' πριν το τέλος του αγώνα ενώ το σκορ ήταν στο 49-66 για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Οπαδοί του Ολυμπιακού έριξαν καπνογόνα στον πάγκο του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί και τους παίκτες παίκτες των «πράσινων» να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια καθώς η κατάσταση ήταν αποπνικτική!

Το φωτορεπορτάζ από τα επεισόδια

Τα επεισόδια σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος:

«Δείξαμε χαρακτήρα και ψυχή έπρεπε να κερδίσουμε και τα προηγούμενα παιχνίδια στο ΣΕΦ. Ήρθαμε αποφασισμένοι και κερδίσαμε. Όσον αφορά τον Αθλητικό Νόμο, ελπίζω να μην τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός γιατί εμείς γουστάρουμε να ερχόμαστε να τους κερδίζουμε εδώ μέσα».