ΣΤΟΙΧΗΜΑ

«Comeback» του Δημήτρη Διαμαντίδη για μια ξεχωριστή ανατροπή

«Comeback» του Δημήτρη Διαμαντίδη για μια ξεχωριστή ανατροπή

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης επιστρέφει στην ενεργό δράση για να κάνει μια ακόμα «ανατροπή» σε μια μάχη, που τα νούμερα δείχνουν ότι -μέχρι στιγμής- χάνεται.

Του Παναγιώτη Μαυραγάνη

Δεν πρόκειται για κάποια αναμέτρηση τελικού της Ευρωλίγκα σε κατάμεστο γήπεδο, αλλά για έναν αγώνα με αντίπαλο την υπογεννητικότητα στα «παρκέ» των ακριτικών νησιών. Εκεί, όπου τα τελευταία χρόνια οι πλατείες είναι άδειες και τα σχολεία χωρίς μαθητές. Αστυπάλαια, Αρκιοί, Ελαφόνησος, Αγαθονήσι, Κάλαμος, Κάσος, Σχοινούσα, Θύμαινα, Φούρνοι και Ψέριμος, είναι ορισμένες μόνο από εκείνες τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται αντιμέτωπες με τη μάστιγα της πληθυσμιακής συρρίκνωσης.

Όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη αναμέτρηση, όμως, για να υπάρξει η μεγάλη ανατροπή χρειάζεται ένας «ήρωας» που θα κάνει τη διαφορά την ύστατη στιγμή. Όταν το αμφίρροπο αποτέλεσμα ενός αγώνα κρίνεται από ένα καλάθι στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα και η μπάλα γίνεται «δαμόκλειος σπάθη» στα χέρια του παίκτη. Αυτοί οι αυριανοί «ήρωες», που θα μπορούν να σταθούν στο ύψος τέτοιων ανάλογων περιστάσεων, «μπορεί να γεννηθούν ακόμη και στα πιο μακρινά μέρη».

20 «Μικροί Ήρωες» με τη βοήθεια της Stoiximan

Με στόχο να διαδώσει ακριβώς αυτό το μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ο κορυφαίος πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής θα «φορέσει» για ακόμα μια φορά, όχι τη φανέλα με τον αριθμό «13», αλλά εκείνη που έχει υποστηρικτές τη Stoiximan και τη HOPEgenesis, προκειμένου να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στη διεξαγωγή της καμπάνιας ευαισθητοποίησης γύρω από το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, συμμετέχοντας ως πρεσβευτής του προγράμματος «Μικροί Ήρωες».

Δείτε το βίντεο

Ο Καστοριανός γκαρντ, που άλλαξε τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έγραψε ιστορία στα ελληνικά παρκέ, θα προσπαθήσει να ενισχύσει τη δράση της HOPEgenesis για την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στη χώρα και την πρωτοβουλία της Stoiximan να «υιοθετήσει» τα 10 προαναφερθέντα ακριτικά νησιά, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των γυναικών που κατοικούν σε αυτά, από τη στιγμή που μένουν έγκυοι έως και τον τοκετό. Οι προσπάθειες, μάλιστα, φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς, καθώς Φούρνοι, Σχοινούσα, Αστυπάλαια και Θύμαινα, από νησιά με μηδενικές γεννήσεις τα τελευταία χρόνια, έγιναν οι πρώτες ακριτικές περιοχές που φιλοξενούν εδώ και 12 μήνες οκτώ νέους «μικρούς ήρωες», ενώ αναμένουν ακόμα δώδεκα!

Εκτός από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, στο πλευρό αυτών των 20 «Μικρών Ηρώων» είναι και οι Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας και Σπύρος Γιαννιώτης, καθώς και η παγκόσμια πρωταθλήτρια της ενόργανης, Βασιλική Μιλλούση, οι οποίοι συμμετέχουν, επίσης, ως πρεσβευτές του ομώνυμου προγράμματος, που έχει πάντα πρωταγωνιστές τα παιδιά και στόχους: Να παρέχει εκπαιδευτικά κίνητρα για την ανακάλυψη της γνώσης, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράμματα, να καλύψει κενά και ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, καθώς και να βρεθεί δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας, κάνοντάς τους να πιστέψουν σε αυτά που αγαπούν και σε αυτά που ονειρεύονται να γίνουν.

«Στοίχημα» η ανατροπή της υπογεννητικότητας

Επενδύοντας στη στήριξη των υπερήφανων ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, η Stoiximan δημιούργησε το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», με πρωτοβουλίες που αφορούν στην κάλυψη των αναγκών των κατοίκων απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας και ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους. Το σύνθημα; «Στηρίζουμε τους Ήρωες του Αύριο».

Μαζί με την αστική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, HOPEgenesis, που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη GameTech διαδικτυακή εταιρεία της χώρας στρέφει την προσοχή της στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρο στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν.

Photo credits: rchive.gr

Παράλληλα, στο iroes.gr, την πλατφόρμα κοινωνικών δράσεων της Stoiximan, αποτυπώνεται η δέσμευση της εταιρείας απέναντι στην κοινωνία, συμπυκνώνοντας τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά με τα οποία τα μέλη της συμμετέχουν για την επίτευξη ανάλογων σημαντικών σκοπών προς όφελος του πολίτη.