ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Oταν ο Σαραβάκος συνάντησε τον Μαραντόνα…

Παναθηναϊκός: Oταν ο Σαραβάκος συνάντησε τον Μαραντόνα…

Παναθηναϊκός: Σοκαρισμένος είναι όλος ο κόσμος , από τον ξαφνικό θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα και αυτό συνέβη και στον Παναθηναϊκό.

Τυχεροί αισθάνονται όσοι έχουν συναντήσει από κοντά τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Πόσο μάλλον, όταν έχουν παίξει και αντίπαλοι. Η «σημαία» του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Σαραβάκος ήταν από τους …τυχερούς.

Το 1994 είχε παίξει με την Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ και αντιμετώπισε την Εθνική Αργεντινής του Ντιέγκο Μαραντόνα . Πριν την έναρξη του αγώνα ο Σαραβάκος είχε ανταλλάξει λάβαρα με τον Μαραντόνα στην καθιερωμένη φωτογραφία των αρχηγών πριν την έναρξη των αγώνων.

Μία φωτογραφία, που ο Σαραβάκος την έχει στο αρχείο του, αφού είναι μία στιγμή, που μένει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό σου. Να έχεις δώσει τα χέρια σαν ποδοσφαιριστής με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών είναι κάτι μοναδικό. Και ο αρχηγός της Εθνικής τότε έπαιξε απέναντι στον τεράστιο Μαραντόνα.

Το αποτέλεσμα ήταν άσχημο για την Εθνική, που είχε χάσει με 4-0 και με τον Μαραντόνα, να σκοράρει και από το πάθος, που είχε πανηγυρίσει μπροστά στην κάμερα με τις φλέβες πεταγμένες.

Ηταν εκείνο το παιχνίδι, που όλοι είχαμε δει τον Αλκέτα Παναγούλια να βάζει τις φωνές στους παίκτες στο ημίχρονο του αγώνα. Είχε χρεώσει τον Μαραντόνα στον Τσαλουχίδη, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και ο αρχηγός της Αργεντινής έκανε όργια τότε και στο ημίχρονο μπροστά στην κάμερα ξέσπασε ο Παναγούλιας κατά των παικτών.

Αυτό το Μουντιάλ παρότι είχε άσχημη εξέλιξη για την Εθνική πλέον οι διεθνείς της τότε Εθνικής και ιδιαίτερα ο αρχηγός της Δημήτρης Σαραβάκος , που είχε και την χειραψία με τον ...Θεό του ποδοσφαίρου , θα το θυμούνται για πάντα…