ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: 44 μήνες χωρίς διπλό του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ

Παναθηναϊκός: 44 μήνες χωρίς διπλό του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ

Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός έχει να νικήσει την ΑΕΚ ως φιλοξενούμενος από το 2017.

Ο Παναθηναϊκός πάει να αντιμετωπίσει ως φιλοξενούμενος την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και εκτός του ότι είναι επτά βαθμούς πίσω από την αντίπαλό του, έχει και μία άσχημη παράδοση. Πρέπει να πάμε αρκετά πίσω, για να δούμε πότε ήταν η τελευταία φορά, που ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΑΕΚ εκτός έδρας.

Συγκεκριμένα αυτό έγινε στις 2 Απριλίου 2017. Από τότε πέρασαν 3 χρόνια και 8 μήνες και ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει διπλό. Από τότε άλλαξαν πολλά. Οι «πράσινοι» είχαν τότε προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη και μεσολάβησαν ο Γιώργος Δώνης, ο Πογιάτος μέχρι να έρθει ο Μπόλονι, που θα καθήσει στον πάγκο. Τα γκολ της νίκης τότε πέτυχαν οι Κλωναρίδης, και Μπεργκ(2).

Οσον αφορά την ενδεκάδα και από τις αλλαγές εκείνου του αγώνα θα διαπιστώσετε, ότι έχει μείνει μόνο ο Κουρμπέλης και έφυγε, αλλά επέστρεψε και πάλι φέτος ο Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντίνος μέσος τότε ήταν ,μάλιστα, ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του , αγωνιζόμενος στην άκρη και συγκλίνοντας στον άξονα, όπως συμβαίνει και τώρα με τον Μπόλονι.

Ο Βιγιαφάνιες τότε είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα με τις πάσες του στην άμυνα της ΑΕΚ και είχε και μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και ο ίδιος.

Ας θυμηθούμε την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στην τελευταία του εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά και τις αλλαγές:

Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (86' Μπουμάλ), Κλωναρίδης (68' Λέτο), Εμποκού (68' Λουντ), Μπεργκ.