ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι πιο βελτιωμένοι και ποιοι κάνουν… πίσω βήματα!

Super League: Οι πιο βελτιωμένοι και ποιοι κάνουν… πίσω βήματα!

Super League: Τι είχαν κάνει οι ομάδες της «μεγάλης» κατηγορίας στους αντίστοιχους (αριθμητικά) πρώτους αγώνες της περασμένης σεζόν και η βαθμολογική σύγκριση με το σήμερα!

Πολλές φορές ανάμεσα στις σεζόν οι μεταπτώσεις των ομάδων είναι μεγάλες. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Λογικό απ’ τη στιγμή που μεσολαβούν μεταγραφές, αλλαγές που γίνονται σε όλα τα επίπεδα, προετοιμασία κτλ. Ειδικά σε μια σεζόν όπως η φετινή που όλα τα παραπάνω έγιναν γρήγορα, τα λάθη ή οι σωστές κινήσεις μεγεθύνονται!

Η διαφορά «καθρεφτίζεται» στη βαθμολογία. Εκεί που δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς όπως συνηθίζουμε να λέμε. Αν αναλύσει κανείς στα αριθμητικά αντίστοιχα ματς της περασμένης σεζόν, η βαθμολογική διαφορά των ομάδων προς τα πάνω ή προς τα κάνω, είναι στοιχείο που λέει αρκετά. Είτε μιλάμε για 8 αναμετρήσεις, είτε για 9, είτε για 10 (λόγω των αναβολών που υπάρχουν φέτος).

Η καλύτερη διαφορά προς τα πάνω, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως παρατηρείται στον Άρη. Οι «κίτρινοι» με 22 βαθμούς σε 9 αναμετρήσεις είναι στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό. Πριν ένα χρόνο στα 9 πρώτα παιχνίδια τους, είναι 10 βαθμούς λιγότερους!

Σημαντική άνοδο έχει κάνει και η ΑΕΚ, που είναι στο +5 σε 8 αναμετρήσεις. Γι’ αυτό και βρίσκεται κοντά στην κορυφή, ενώ την περασμένη σεζόν με την κακή αρχή της είχε χάσει πολύτιμο έδαφος.

Σταθεροί (χωρίς καμία διαφορά στη βαθμολογική συγκομιδή) είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Οι δύο πρώτοι σε τροχιά Πρωταθλητισμού (όπως ήταν την περασμένη σεζόν στο αντίστοιχο διάστημα αγώνων) και οι «πράσινοι» προβληματίζοντας τον κόσμο τους…

Η μεγαλύτερη πτώση, τώρα, είναι επίσης εύκολο να προβλεφθεί. Αφορά την ΑΕΛ. Η ομάδα της Λάρισας την περασμένη σεζόν (9 πρώτα ματς) είχε 15 βαθμούς. Φέτος έχοντας κάνει κακό ξεκίνημα, μετρά 6, δηλαδή είναι στο -9! Δεύτερος χειρότερος ο ΟΦΗ με -4, έχοντας όμως τη δικαιολογία των πολλών προβλημάτων τραυματισμού. Άλλη μία ομάδα έχει αρνητικό πρόσημο κι αυτή είναι η Λαμία. Χωρίς τη μεγάλη διαφορά με την περασμένη σεζόν πάντως, καθώς βρίσκεται στο -2 αυτή τη στιγμή και στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Αναλυτικά η διαφορά των ομάδων σε σχέση με τα αντίστοιχα (αριθμητικά) παιχνίδια τους την περασμένη σεζόν:

Άρης +10 (9 ματς)
ΑΕΚ +5 (8 ματς)
Βόλος +4 (9 ματς)
Αστέρας Τρίπολης +2 (9 ματς)
Ατρόμητος +2 (10 ματς)
Παναιτωλικός +1 (10 ματς)
Ολυμπιακός 0 (8 ματς)
Παναθηναϊκός 0 (10 ματς)
ΠΑΟΚ 0 (9 ματς)
Λαμία -2 (8 ματς)
ΟΦΗ -4 (10 ματς)
ΑΕΛ -9 (9 ματς)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Crash test τα εποχιακά για το άνοιγμα κομμωτηρίων, βιβλιοπωλείων και ανθοπωλείων