ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στίβεν Τζέραρντ: Next big thing της προπονητικής!

Στίβεν Τζέραρντ: Next big thing της προπονητικής!

Ο «θρύλος» της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ, είναι εξίσου αποτελεσματικός κι ως προπονητής!

Το 2021… άνοιξε την αγκαλιά του για να υποδεχτεί έναν πλανήτη ταλαιπωρημένο. Που μετρά τις «πληγές» του και τις απώλειές του. Σε όλα τα επίπεδα ο καθένας αναζητά την ελπίδα. Αν και δεν είναι απ’ τα σοβαρά ζητήματα της ζωής μας, το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση. Κι εκεί αναζητείται ελπίδα, αναζητείται ταλέντο, αναζητείται κάτι ξεχωριστό… Ειδικά όταν το 2020 «πήρε» πολλούς μύθους του αθλήματος (όπως τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα).

Από τις πρώτες χρονιές του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η προπονητική δεν έχει κάποιο αστέρι της να συζητιέται έντονα. Κάποιον τεχνικό που θα έχει την ικανότητα σε αυτό που κάνει, την προσωπικότητα, το όνομα που θα εξιτάρει… Καλοί προπονητές υπάρχουν δεκάδες, αλλά το «πακέτο» το έχουν ελάχιστοι.

Στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας και με απόσταση απ’ τις πιο πίσω θέσεις, είναι δίχως καμία αμφιβολία ο Στίβεν Τζέραρντ! Στα 40 του χρόνια, με το μυαλό των περισσότερων να τον έχει ακόμη με φανέλα και σορτσάκι και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Λίβερπουλ στο μπράτσο, ο Τζέραρντ κάνει εξαιρετικά πράγματα στους Ρέιντζερς της Γλασκώβης!

Όταν ανέλαβε την ομάδα που τόσο ταλαιπωρήθηκε λόγω των οικονομικών της (υποβιβάστηκε στη Δ’ Εθνική για οικονομικούς λόγους) αρκετοί θεώρησαν πως απλά είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού. Η Σέλτικ έκανε ό,τι ήθελε στη Σκωτία κι έτσι απλά θεωρήθηκε πως ο Τζέραρντ θα είναι ένας ακόμη τεχνικός που θα δει τους Κέλτες να κατακτούν τα πάντα.

Αμέσως, όμως, το έργο του Άγγλου έκανε… θόρυβο! Ο ίδιος ποτέ δεν ήταν τύπος που μιλούσε πολύ. Δύσκολα χαμογελάει, δύσκολα εκφράζει τα συναισθήματά του, δύσκολα λέει κάτι περισσότερο απ’ το απαραίτητο σύμφωνα με τη δική του λογική. Αλλά και πάλι η προσωπικότητά του, η ηγετική του φυσιογνωμία, κάνουν το έργο του να… φωνάζει!

Έχει δημιουργήσει ένα σύνολο συμπαγές, με το γνωστό Σκωτσέζικο ενθουσιασμό, αλλά ταυτόχρονα με τακτική συνέπεια και προσήλωση. Γι’ αυτό και η φετινή σεζόν εξελίσσεται εξαιρετικά για τους Ρέιντζερς που θέλουν να επιστρέψουν στο… θρόνο του Σκωτσέζικου ποδοσφαίρου μετά από 10 χρόνια!

Πρόκριση με άνεση στους «32» του Europa League, 19 βαθμούς διαφορά απ’ τη δεύτερη Σέλτικ στο Πρωτάθλημα (η οποία έχει 3 ματς λιγότερα), πειστικό ποδόσφαιρο, είναι τα στοιχεία που έχουν κάνει τους προτεστάντες της Γλασκώβης να… πίνουν νερό στο όνομά του!

Ταυτόχρονα, εξαιρετικές και κυρίως μη δαπανηρές μεταγραφές για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα χρήματα που δόθηκαν επί των ημερών του για απόκτηση ποδοσφαιριστή, ήταν τα 7,5 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ για τον Κεντ. Με παίκτες άγνωστους στο ευρύ κοινό, δημιούργησε υπεραξία στους αθλητές που πλέον είναι περιζήτητοι και ένα αγωνιστικό σύνολο που ζηλεύουν οι πάντες!

Ο Στίβεν Τζέραρντ δίχως άλλο κάνει… θόρυβο από τα πρώτα του προπονητικά βήματα. Και με το όνομα που «κουβαλάει», οι πάντες περιμένουν πως θα εξελιχθεί σε έναν απ’ τους καλύτερους τεχνικούς του πλανήτη! Με τελικό προορισμό τον πάγκο της αγαπημένης του Λίβερπουλ… Μέχρι τώρα, βέβαια, έχει πολλά να κάνει στη Σκωτία. Άλλωστε έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 και δεν είναι άνθρωπος που αθετεί το λόγο και την υπογραφή του!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλες Δυνάμεις: Τέλος η θρυλική «καναδέζα» - Αυτό θα είναι το νέο «εθνικό όχημα»