ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στον αέρα η έναρξη της Super League 2

Στον αέρα η έναρξη της Super League 2

Λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της Super League 2 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η Παναχαϊκή και η Δόξα Δράμας δεν έχουν προσκομίσει ακόμη τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Και αν για τους Πατρινούς φαίνεται φως στον ορίζοντα, ο φάκελος της Δόξας Δράμας έχει απορριφθεί δυο φορές από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), η οποία εξέδωσε στις 11 Νοεμβρίου οριστικό πόρισμα για τη μη συμμετοχή των Δραμινών.

Ουσιαστικά, το πρόβλημα με τη Δόξα Δράμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2019, όπου ο τότε βασικός μέτοχος, κ. Γιάννης Μπύρος, ανακοίνωσε ότι μετά από τρία χρόνια αποχωρεί από την ομάδα και ως εκ τούτου μεταβιβάζει τις μετοχές του σε άλλον επενδυτή. Ο περίφημος επενδυτής δεν βρέθηκε ποτέ και οι μετοχές μεταβιβάστηκαν σε ένα γκρουπ ανθρώπων (με 1% έκαστος). Ξαφνικά, τον περασμένο Σεπτέμβρη, εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά ο κ. Απόστολος Πετράκης, ο απαγωγέας του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου που είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξης ως ηθικός αυτουργός.

Ο ίδιος παρουσιαζόταν ως σύμβουλος ενός ομίλου Ελλήνων επιχειρηματιών που είχαν αποκτήσει την πλειοψηφία των μετόχων των «μαυραετών». Τελικώς, ο κ. Α. Πετράκης αποχώρησε από την ομάδα τον Οκτώβριο, όταν και η ΕΕΑ δεν χορήγησε για πρώτη φορά το πιστοποιητικό συμμετοχής στη Super League 2, ενώ λίγο αργότερα ανέλαβε πόστο ειδικού συμβούλου της διοίκησης ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ηλίας Χατζηελευθερίου.

Αγνοούν τον ΚΑΠ

Με τη μη συμμετοχή της Δόξα Δράμας στη Super League 2 μένουν 11 ομάδες, αντί για τις 12 που αναφέρονται στην προκύρηξη του πρωταθλήματος. Βάσει του ισχύοντος ΚΑΠ, δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με λιγότερες από τις ομάδες που προβλέπονται, και άρα έπρεπε αυτομάτως να αντικατασταθεί η Δόξα Δράμας με τον πέμπτο του πρωταθλήματος της Football League, εν προκειμένω με τη Νίκη Βόλου. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της λίγκας, κ. Πέτρος Λεουτσάκος, δήλωσε πρόσφατα σε ραδιοφωνική εκπομπή στον Βόλο ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 11 ομάδες. Μάλιστα, ανέφερε πως θα προχωρήσει σε τροποποίηση της παρούσας προκήρυξης για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς την απαιτούμενη 12η ομάδα!

Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζεται ότι φέτος ανέβηκε από τη Γ’ Εθνική στη Football League η Σαντορίνη για να διεξαχθεί κανονικά το πρώταθλημα της Β’ Εθνικής με δυο ομίλους των 10 ομάδων, αν και η ομάδα των Κυκλάδων ήταν... 9η στην κατάταξη. Η προδιαγεγραμμένη υποβάθμιση της Super League 2 –φανταστείτε ένα πρώταθλημα 11 ομάδων στο οποίο έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους οι 10 εξ αυτών- γεννάει πολλά ερωτηματικά, όχι μόνο για την ακατανόητη στάση της παρούσας διοίκησης, αλλά και για την απάθεια της ΕΡΤ, η οποία βλέπει το προϊόν που έχει αγοράσει κατά αποκλειστικότητα να απαξιώνεται κάθε μέρα που περνάει. Ας είναι καλά το στοίχημα!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ανοίγουν πάλι τα μαγαζιά – Αυτή είναι η ημερομηνία – Πώς θα λειτουργήσει το click inside