ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Στην... αντεπίθεση η UEFA – «Κλείνει» deal 7 δισεκατομμυρίων!

Uefa Αλεξάντερ Τσέφεριν

European Super League: Η UEFA καταστρώνει τα σχέδια της για την επόμενη μέρα μετά την απόφαση των 12 συλλόγων να δημιουργήσουν «κλειστή» λίγκα.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι αποφασισμένη κάνει την αντεπίθεση της, μετά τη γνωστοποίηση ότι η J.P. Morgan θα αποτελέσει τον επίσημο χρηματοδότη της European Super League.

Η UEFA φέρεται να είναι έτοιμη να κάνει το «colpo grosso» και να «κλείσει» deal δισεκατομμυρίων με αγγλικό επενδυτικό fund. Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού RMC, οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις κι αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, τότε θα τεθεί σε ισχύ από το 2024/25, όταν θα ξεκινήσει και το νέο Champions League.

Το αγγλικό επενδυτικό ταμείο θα χρηματοδοτήσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με την επένδυση να ξεκινά από τα 4,5 και να φτάνει ως τα 7 δισεκατομμύρια.

«FIFA και UEFA δεν μπορούν να βάλουν εμπόδια»

European Super League

Την Τρίτη (20/4), άλλωστε, ήρθε κι η πρώτη νίκη της European Super League, καθώς δικαστήριο της Μαδρίτης αποφάνθηκε ότι καμία εκ των FIFA, UEFA δεν μπορεί να εμποδίσει τους συλλόγους από το φτιάξουν τη δική τους «κλειστή» λίγκα. Είναι μια απόφαση που όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αλλάζει τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής. Βέβαια, μιλάμε για μια προσωρινή απόφαση, καθώς η υπόθεση θα επανεξετασθεί, αλλά είναι σίγουρο ότι το συγκεκριμένο σίριαλ θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Σκέψεις για μήνυμα Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό τις επόμενες μέρες