ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Έμεινε «ζωντανή» αλλά για πόσο; - Όλα όσα έγιναν στη σύσκεψη

European Super League

European Super League: Όλα όσα έγιναν στην έκτακτη σύσκεψη της νεοσύστατης λίγκας, η οποία... έβγαλε τη μέρα αλλά δύσκολα θα αποφύγει τη διάλυση. 

Το εγχείρημα της European Super League φαίνεται να αποτυγχάνει, καθώς η πίεση που δέχθηκαν οι ομάδες από τον κόσμο τους ήταν μεγάλη και τις έκανε να έχουν δεύτερες σκέψεις.

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα που αποχώρησε, γνωστοποιώντας επίσημα την απόφαση της, ενώ κι η Τσέλσι οδεύει προς τα εκεί. Ο κόσμος της πήγε στο Stanford Bridge για να διαμαρτυρηθεί και στη συνέχεια να... πανηγυρίσειγια την απόφαση της να φύγει.

Στη συνάντηση εξέφρασε τις αμφιβολίες της και σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Telegraph, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την Τετάρτη (21/4). Οι «μπλε» είναι εκτός λίγκας και απομένουν μόνο τα τυπικά για την αποχώρησή της.

Αντίθετα, αυτή που διέψευσε τα περί αποχώρησης ήταν η Ατλέτικό Μαδρίτης, η οποία σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ έχει επενδύσει πολλά στο εγχείρημα και θα αποχωρήσει μόνο αν το κάνουν όλες οι ομάδες.

Η Μπαρτσελόνα από την άλλη δεν έφυγε, αλλά αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται οι «μπλαουγκράνα» είχαν θέσει ως όρο πως για να συμμετάσχουν θα πρέπει πρώτα αυτό να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση, ήτοι τον κόσμο.

Μάλιστα, ο Φλορεντίνο Πέρεθ παραμένει ακόμα στη συνάντηση, καθώς θέλει να δει τι θα γίνει με τη λίγκα. Ο πρόεδρος της Ρεάλ πρωτοστατεί στο εγχείρημα και γνωρίζει καλά ότι αυτές που θα καθορίσουν τη μοίρα της European Super League είναι οι ομάδες της Premier League. Και μετράει ήδη μια απώλεια...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.789 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 87 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 847 οι διασωληνωμένοι