ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέο «χτύπημα» στις εθνικές ομάδες: «Κόκκινο» κι από τη LaLiga λόγω κορονοϊού

Κασεμίρο
AP Images

LaLiga: Στα... χνάρια της Premier League βαδίζει κι η ισπανική λίγκα, η οποία γνωστοποίησε ότι δεν επιτρέπει στους διεθνείς από τη Λατινική Αμερική να αγωνιστούν στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Νωρίτερα, το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου είχε ενημερώσει μέσω ανακοίνωση της ότι δεν θα επιτρέψει στους διεθνείς των ομάδων του να ταξιδέψουν σε χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα.

Αξίζει απλά να αναφέρουμε ότι αυτό επηρεάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή 60 ποδοσφαιριστές 19 ομάδων της Premier League που δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ανάμεσα στα ονόματα είναι αυτά των Σαλάχ (Αίγυπτος), Άλισον, Φαμπίνιο και Φιρμίνο (Βραζιλία) της Λίβερπουλ.

Η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της FIFA, ωστόσο οι εθνικές ομάδες δέχθηκαν νέο «χτύπημα», καθώς η LaLiga γνωστοποίησε με τη σειρά της ότι δεν θα επιτρέψει σε παίκτες από τη Νότια Αμερική να αγωνιστούν στους αγώνες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Conmebol.

Σε ανακοίνωση της η ισπανική λίγκα, αναφέρει: «Μετά από την απόφαση της FIFA να αυξήσει κατά δύο ημέρες, από 9 σε 11 τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, τη διεθνή περίοδο της FIFA για λογαριασμό της Conmebol, χωρίς να ακούσει άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν στο Παγκόσμιο Ποδοσφαιρικό Φόρουμ, η La Liga θέλει να γνωστοποιήσει πως θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της την απόφαση των ισπανικών συλλόγων να μην αφήσουν τους παίκτες τους να πάρουν μέρος σε ματς των εθνικών ομάδων για τις διοργανώσεις της Conmebol».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίνι lockdown και στη Μεσσηνία – Παράταση σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο