ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στα... σχοινιά FIFA και εθνικές ομάδες: «Stop» κι από τη Serie A στους διεθνείς

Serie A
AP Images

Serie A: Στο μονοπάτι που ακολούθησαν Premier League και LaLiga αποφάσισε να βαδίσει κι η ιταλική λίγκα μην επιτρέποντας στους διεθνείς να αγωνιστούν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Serie A μέσω ανακοίνωση γνωστοποίησε την απόφαση της, η οποία φυσικά είναι αποτέλεσμα των αυστηρών περιορισμών μετακίνησης που ισχύουν για κάποιες χώρες.

Η Premier League είχε ανακοινώσει την Τρίτη (25/8) ότι δεν θα επιτρέψει στους διεθνείς να ταξιδέψουν σε χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα λόγω κορονοϊού.

Λίγες ώρες αργότερα, η LaLiga γνωστοποίησε με τη σειρά της ότι δεν θα επιτρέψει σε παίκτες από τη Νότια Αμερική να αγωνιστούν στους αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Conmebol.

Η FIFA απάντησε σήμερα (25/8) και μέσω του Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε έκκληση στις λίγκες να μην στερήσουν από τους ποδοσφαιριστές το δικαίωμα να ενισχύσουν τις εθνικές ομάδες των πατρίδων τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήρθε σε επαφή και με τον προθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων όσον αφορά στις μετακινήσεις.

Η κίνηση της Serie A, όμως, δείχνει ότι οι λίγκες δείχνουν αποφασισμένες να μην κάνουν πίσω. Η ανακοίνωση...

«Η Serie A ανακοινώνει ότι θα υποστηρίξει την απόφαση των συλλόγων της να μην αφήσουν τους παίκτες που έχουν κληθεί από τις εθνικές ομάδες να παίξουν σε χώρες των οποίων η επιστροφή στην Ιταλία θα τους οδηγήσει σε αναγκαστική καραντίνα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος νόμου για τον κορονοϊό.

Διαφορετικά οι διάφοροι περιορισμοί που σχετίζονται με την εξάπλωση της πανδημίας θα δημιουργούσαν ανταγωνιστικές ανισότητες για τις ομάδες που θα τους επιτρέψουν μέλη να ταξιδέψουν σε αυτές τις χώρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δείκτης θετικότητας: «Βράζουν» Νάξος, Ικαρία, Ηλεία - Οι 11 περιοχές πάνω από το όριο επιφυλακής