ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Γάνδη 1-0: Ο Κούρτιτς έκανε ξανά το θαύμα του! - Δείτε τα highlights (vids)

ΠΑΟΚ – Γάνδη 1-0: Ο Κούρτιτς έκανε ξανά το θαύμα του! - Δείτε τα highlights (vids)

Europa Conference League: Με το πέμπτο του φετινό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Γιασμίν Κούρτις έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη (1-0) κόντρα στη Γάνδη και το προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Βέλγοι είχαν σχεδιάσει όλη την άμυνα, ώστε να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού και τα κατάφεραν, αλλά στη μια και μοναδική στιγμή που του δόθηκε ο εκπληκτικός Σλοβένος τους τιμώρησε!

Ο ΠΑΟΚ πήρε έτσι το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού, την επόμενη εβδομάδα, στην έδρα της Γάνδης. Εκεί όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα πρέπει να σφραγίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League, δίχως τον ηγέτη του, καθώς ο Κούρτιτς δέχθηκε κίτρινη λίγο πριν γίνει αλλαγή και θα απουσιάσει. Απών για τον ίδιο λόγο θα είναι κι ο Ζίβκοβιτς.

Η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη στο Βέλγιο, αλλά οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξαν ότι μπορούν να πάρουν την πρόκριση και να γράψουν ιστορία.

ΠΑΟΚ - Γάνδη
Ο σκόρερ και τα στοιχεία του ΠΑΟΚ - Γάνδηuefa.com

Η εξέλιξη του αγώνα

Η πίεση που άσκησε ψηλά η Γάνδη προκάλεσε προβλήματα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπήκε καλά στο ματς. Δεν απειλήθηκε, όμως, και μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση. Γενικότερα, οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους στο πρώτο μέρος, αλλά όχι κάποια μεγάλη ευκαιρία. Κάπως έτσι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, χωρίς να πετύχουν κάποιο γκολ. Στο 21ο λεπτό, η ελληνική ομάδα διαμαρτυρήθηκε για χέρι στην περιοχή των Βέλγων, αλλά χωρίς να υπάρχει και το VAR δεν δόθηκε κάτι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο κι έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο 52ο λεπτό, όταν ο Κούρτιτς έκανε τη σέντρα, ο Άκπομ πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

Στο επόμενο λεπτό, ακυρώθηκε γκολ της Γάνδης ως οφσάιντ, για να φτάσουμε στο 58ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Κούρτιτς πέτυχε το πέμπτο του γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στη σεζόν κι έκανε το 1-0 για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Μέχρι τότε η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε μπορέσει να τον περιορίσει.

Στο 80ο λεπτό ο Σλοβένος δέχθηκε κίτρινη κάρτα λίγο πριν γίνει αλλαγή, με αποτέλεσμα να χάσει (όπως κι ο Ζίβκοβιτς) το δεύτερο ματς στο Βέλγιο. Η Γάνδη προσπάθησε να βρει γκολ ισοφάρισης, ο ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί αμυντικά κενά που άφηνε η αντίπαλος του, αλλά καμία ομάδα δεν μπόρεσε να βρει αυτό που έψαξε μέχρι το φινάλε.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ