ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γάνδη - ΠΑΟΚ 1-2: Έγραψε ιστορία! Πανηγυρικά στα προημιτελικά του Europa Conference League

Γάνδη - ΠΑΟΚ
Intime

Europa Conference League: Ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή (2-1) στο Βέλγιο κόντρα στη Γάνδη και προκρίθηκε με δύο νίκες στους «8» της διοργάνωσης. 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πραγματοποίησε μια ψυχωμένη εμφάνιση και θα βρεθεί στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά το 1974.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» δύο φορές σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και τους έβγαλαν νοκ άουτ, χαρίζοντας στην Ελλάδα μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά. Καθοριστικές στην τελική έκβαση του αγώνα ήταν οι αλλαγές που έκανε ο Λουτσέσκου στο δεύτερο μέρος.

Europa Conference League
Οι σκόρερ του Γάνδη - ΠΑΟΚuefa.com

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 20ο λεπτό με τον Κρέσπο, αλλά η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή. Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή 63%, μετρώντας και δέκα τελικές, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν στο 40’ με τον Ντεπουάτρ.

Μάλιστα, η Γάνδη θα μπορούσε να είχε πετύχει την ανατροπή πριν την ανάπαυλα, ενώ συνέχισε να πιέζει και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Οι αλλαγές του Λουτσέσκου αποδείχθηκαν καθοριστικές, ώστε ο «Δικέφαλος του Βορρά» να ισορροπήσει σταδιακά το ματς και στο 77ο λεπτό να κάνει το 2-1, σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα.

Το γκολ ήρθε μετά από φάουλ από τα αριστερά, με κομπίνα που σίγουρα έχει δουλευτεί στην προπόνηση. Ο Βιεϊρίνια έδωσε στον Ντόουγκλας Αουγκούστο στη γραμμή της περιοχής κι εκείνος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Γάνδης.

Η ελληνική ομάδα είχε, πλέον, φέρει το ματς στα μέτρα της, καθώς οι γηπεδούχοι έψαχναν δύο γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση. Δεν τα κατάφεραν κι ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη πρόκριση.

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)
Κίτρινες: Οτζίτζα Οφόε, Οβουσου - Τσόλακ
Γάνδη (Χαν Βαιζενμπρουγκ): Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντέ, Τορουναρίνγκα, Κάστρο Μόντεζ (85' Χάνκε-Όλσεν), Κουμς, Οβούσου, Σαμουϊζ, Οφόε (82' Χουιλσάγκερ), Τισουντάλι (82' Μπέζους), Ντεπουάτρ
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο (46' Μιχάι), Ίνγκασον, Λύρατζης, Σβαμπ (85' Μιτρίτσα), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (57' Σίντκλεϊ), Αουγκούστο, Μουργκ (70' Τέιλορ) και Άκπομ (85' Τσόλακ).

ΤΑ HIGHLIGHTS

Διαβάστε επίσης:

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ - Τα γκολ σε Europa League και Europa Conference League