ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τι θα ισχύσει στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός μετά την απαγόρευση εισιτηρίων στους οργανωμένους

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Intime

Super League: Μετά τους αγώνες του Σαββατοκύριακου (16-17/4) θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο για την απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων στις θύρες των οργανωμένων οπαδών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, κάτι που σημαίνει ότι θα διατεθούν κανονικά στα ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και Άρης - ΠΑΟΚ.

Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, σταματάει η πώληση εισιτηρίων στις θύρες των οργανωμένων.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί συνέχεια των όσων έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Όπως γνωστό, όμως, θα μπει σε πλήρη εφαρμογή ως μέτρο μετά τα παιχνίδια της Super League σε playoffs και playouts, που θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο (16-17/4), όπου ξεχωρίζουν τα ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και Άρης - ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 2 του ΦΕΚ, αναφέρει ότι: «...οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (Π.Α.Ε.), οι καλαθοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (Κ.Α.Ε.) και τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, που μετέχουν στις διοργανώσεις του άρθρου 1, καθώς και οι οικείες διοργανώτριες αρχές οφείλουν εντός πέντε (5) ημερών από την υποβολή σχετικού ερωτήματος εκ μέρους της αρμόδιας αστυνομικής αρχής να απαντήσουν εγγράφως και να προσδιορίσουν επακριβώς τα τμήματα των κερκίδων (θύρες, διαζώματα κ.λπ.), στα οποία έχουν διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια ("διαρκείας")».

Επιπλέον, δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο γι’ αυτήν την Κυριακή (17/4) για άλλους δύο λόγους: Πρώτον, τα εισιτήρια στις συγκεκριμένες θύρες έχουν ήδη πωληθεί και δεύτερον, όλοι οι νόμοι ισχύουν δέκα μέρες μετά τη δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ. Η συγκεκριμένη δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (14/4) και πλέον οι ομάδες έχουν περιθώριο άλλων δέκα ημερών.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα εισιτήρια στις θύρες των οργανωμένων – Είσοδος μόνο για τα διαρκείας