ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Κεραυνοί» UEFA σε European Super League: «Είναι ένα νεκρό πρότζεκτ»

European Super League UEFA
AP Photo/Alessandra Tarantino

Η UEFA κι European Super League συνεχίζουν τη δικαστική διαμάχη, με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν να μιλά με «αιχμηρά» λόγια.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, χαρακτήρισε «νεκρό πρότζεκτ» την ESL, υπογραμμίζοντας ότι «τρεις θυμωμένοι μας σέρνουν όλους στα δικαστήρια», αναφερόμενος στις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Η ακροαματική διαδικασία στη 15μελή επιτροπή του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκίνησε τη Δευτέρα (11/7) με «βαριές» εκφράσεις κι όπως φαίνεται η υπόθεση δύσκολα θα ξεκαθαρίσει σύντομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση αναμένεται από το 2023.

Ο Αλεξάντερ Τσεφέριν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική «Gazzetta dello Sport» αναφέρθηκε στο θέμα, ενώ μίλησε και για την κριτική που ασκείται για το βαρύ πρόγραμμα. Αναλυτικά:

«Η UEFA δεν είναι ποτέ μονοπώλιο. Είναι ελεύθερη κάποια ομάδα να είναι στην UEFA ή όχι. Μπορεί να συμμετέχει στα δικά μας κύπελλα, ή να οργανώνει τα δικά της, αλλά μετά είναι λογικό να μην παίζει τα δικά μας, σωστά; Όποια κι αν είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τίποτα δεν αλλάζει: το πρότζεκτ είναι νεκρό γιατί κανείς δεν θέλει να συμμετάσχει. Βλέπω μόνο τρεις ανθρώπους θυμωμένους με όλους, που σέρνουν τους πάντες στα δικαστήρια, αλλά τελείωσε τώρα. Η ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή της UEFA θα αξιολογήσει τα πάντα».

«Είναι εύκολο να κάνουν επιθέσεις σε FIFA, UEFA»

Όσον αφορά στο «βαρύ» πρόγραμμα, είπε: «Όλοι θέλουν περισσότερους αγώνες. Κανείς δεν παραιτείται από τίποτα. Οι σύλλογοι ζητούσαν δέκα παιχνίδια στον όμιλο του Champions League, όμως θα είναι οκτώ, ο σωστός αριθμός. Τα πρωταθλήματα 18 ομάδων θα ήταν πιο χρήσιμα, αλλά οι πρόεδροι διαφωνούν σε αυτό. Είναι εύκολο να κάνουν πάντα «επιθέσεις» στη FIFA και την UEFA, αλλά ο λόγος είναι απλός: αν παίζεις λιγότερο, οι μισθοί μειώνονται. Αυτός που πρέπει να παραπονεθεί είναι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο με χίλια ευρώ το μήνα».

Σχετικές ειδήσεις